efainlacluj.ro

Mobilitate Cluj-Napoca: “Clujul are cel mai scump transport public din Romania. 1 leu = 10 minute”

📋 O grilă tarifară simplă și intuitivă poate contribui decisiv la atractivitatea transportului public, oferte avantajoase pentru utilizatori ocazionali și, mai ales, pentru cei fideli, atrăgând noi călători sistematici.

🔖 În materie de bilete, buna practică la nivel european este titlul tarifar pe timp. Deși în Municipiul Cluj-Napoca obișnuitul bilet încă reprezintă călătoria cu un singur vehicul, CTP Cluj oferă și bilete pe timp, la 3 lei – 30 de minute prin aplicație, respectiv 6 lei – 60 de minute prin SMS. În restul țării, biletele pe timp reprezintă titlul standard de călătorie, oferind până la de 4 ori mai mult timp de acces la serviciul de transport public.

🪪 Fidelizarea utilizatorilor se realizează cel mai eficient cu abonamente avantajoase. În sensul asta și în ton cu bunele practici europene, majoritatea orașelor din țară oferă abonamente anuale nelimitate mai ieftine decât 12 abonamente lunare, iar abonamentul lunar costă, în medie, echivalentul unui bilet pe zi. În orașul de sub Feleac abonamentul anual nelimitat lipsește cu desăvârșire, iar cel lunar nelimitat costă echivalentul a 2 bilete pe zi.

💸 Cu cele mai scumpe titluri de călătorie per unitate de timp și în lipsa oricărei formă de abonament anual avantajos, nici o “vineri verde” gratuită nu compensează ceea ce este, de fapt, cel mai scump transport public urban din România, cu cea mai puțin avantajoasă ofertă comercială.

Text: Mobilitate Cluj-Napoca

Read Previous

Clujeanul Paul Naoian a alergat la bustul gol in zapada de pe Masivul Vladeasa. GALERIE FOTO

Read Next

Satul din Cluj care a devenit statiune turistica de interes local. Biserica atipica si arhitectura montana specifica