efainlacluj.ro

Mobilizare pe drumul Gilau – Somesu Rece – Marisel. Se lucreaza intens la mai multe poduri din zona

🛣 𝐌𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐬𝐚 𝐩𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐆𝐢𝐥𝐚𝐮-𝐒𝐨𝐦𝐞𝐬𝐮 𝐑𝐞𝐜𝐞-𝐌𝐚𝐫𝐢𝐬𝐞𝐥 𝐮𝐧𝐝𝐞 s-𝐚u 𝐫𝐞𝐥𝐮𝐚𝐭 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 🚧

☑️ Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare rămase neexecutate din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 km. Acestea se desfășoară în ritm extrem de susținut, pe mai multe sectoare.

📍 În condițiile unei puternice mobilizări a constructorului, mai multe echipe dispuse pe întreg traseul drumului desfășoară în această etapă lucrări constând în frezarea pe mari suprafețe a zonelor de carosabil deteriorate, consolidarea mai multor sectoare, înlocuirea și montarea tuburilor de podețe, precum și reabilitarea a trei poduri.

🔷 În etapele următoare gradul de complexitate a lucrărilor va crește, prin intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţia drumului, respectiv refacerea sistemului rutier în zonele unde acest lucru se impune şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

➡️ Lucrările de reabilitare vizează și nu mai puțin de 14 poduri dar și realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin executarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Read Previous

Impresionantul drum al Apusenilor aproape finalizat. Va lega Clujul de Bihor. Cum arata. FOTO

Read Next

Un medic de doar 26 de ani are nevoie de ajutorul clujenilor. Cati bani a strans pana acum si de cati mai are nevoie