efainlacluj.ro

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în anul 2023 a crescut cu 20% față de anul 2022.

In anul 2023, turistii romani au efectuat 760.000 de calatorii cu cel putin o noapte de cazare in Germania. In comparatie cu anul precedent, acest lucru reprezinta o crestere de aproximativ 22%. In cadrul celor 760.000 de calatorii in Germania, romanii au petrecut 8,5 milioane de nopti, si astfel Germania reuseste sa se situeze pe locul 4 in clasamentul destinatiilor de calatorie internationale ale romanilor.

Analizand provenienta turistilor romani, se observa o prezenta semnificativa din mai multe regiuni ale Romaniei. 24% dintre calatoriile in Germania ale romanilor in anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova si regiunea Bucuresti au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crisana, 3% din Satu Mare si Maramures, iar 2% din Dobrogea.

In anul 2023, romanii au continuat sa calatoreasca in Germania din diverse motive, reflectand atat nevoile profesionale, cat si dorintele de petrecere a timpului liber si mentinerea legaturilor personale. Structura calatoriilor cu cazare in Germania arata o diversitate a scopurilor acestora, cu un accent major pe turismul de agrement. Astfel, 54% dintre calatoriile cu cazare in Germania au fost calatorii de vacanta. 24% au fost calatorii de afaceri, iar 22% au fost vizite la rude/prieteni si alte calatorii private.

“Germania, ca destinatie de calatorie, ofera romanilor o alternativa sigura, organizata si calitativa de a-si petrece vacantele, reflectata prin faptul ca 54% dintre calatoriile cu cazare ale romanilor in Germania sunt calatorii de vacantaIn plus, ofertele de calatorie axate pe turismul ecologic si sustenabil, precum si accesibilitatea foarte buna sunt extrem de apreciate de romani. Germania continua sa fie o destinatie atractiva pentru romani, atragand 24% dintre calatorii din Transilvania, 20% din Moldova si 18% din regiunea Bucuresti. explica Cristian Sallai, directorul Organizatiei Germane pentru Turism in Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Muntenegru, Romania si Serbia.

UEFA EURO 2024 genereaza o cerere suplimentara de calatorii.

Peisajul unic de arta si cultura al Germaniei este un motiv puternic de calatorie pentru turistii internationali. Din cele 173 de milioane de calatorii cu scop cultural ale europenilor la nivel mondial in 2023, 18,7 milioane de turisti au avut ca destinatie Germania, ceea ce o face destinatia numarul 1 pentru calatoriile cu scop cultural ale europenilor. In acelasi timp, city-break-urile reprezinta un segment important pentru turismul incoming in Germania: dintr-un total de 31,5 milioane de vacante ale europenilor in Germania in 2023, 12,9 milioane de calatorii au avut ca destinatie orasele mari – reprezentand astfel o pondere de 41%.

Pentru UEFA EURO 2024, vizitatorii internationali din cele zece orase gazda din Germania se pot astepta la un program variat care atrage atat pasionatii de cultura, cat si pe cei de fotbal, invitandu-i la dialog si participare. In cooperare cu EURO 2024 GmbH, un joint venture intre DFB si UEFA pentru organizarea turneului, DZT motiveaza potentialii calatori in Germania sa exploreze locatiile si imprejurimile, pe langa vizitarea meciurilor de fotbal, si astfel sa-si prelungeasca sederea. Un alt punct de focalizare al turismului cultural stabilit de DZT in 2024 este cu ocazia aniversarii a 250 de ani de la nasterea lui Caspar David Friedrich. Dezvoltarile inovatoare in regiunile care au fost odata separate de granita inter-germana, in special ofertele pentru segmentul in crestere ‘Workation’, GNTB le abordeaza la cea de-a 35-a aniversare a caderii Zidului. Si avand in vedere anul 2025, GNTB promoveaza Chemnitz ca fiind Capitala Europeana a Culturii.

Read Previous

🟨 Cod galben hidrologic, valabil în arealul bazinelor hidrografice Someșul Mic și Crasna.

Read Next

Copiii de la Școala Gimnazială Ion Creangă, campioni naționali la fotbal.