efainlacluj.ro

O companie farmaceutica investeste 48 milioane de euro intr-o fabrica la 30 km de Cluj-Napoca

Compania de produse farmaceutice Stada România, subsidiara grupului Stada Arzneimittel AG, anunţă o investiţie de 48,3 milioane euro într-o nouă facilitate de producţie ce va fi construită în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj, anunta News.ro

Termenul de finalizare a facilităţii de producţie este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilităţii presupune formarea unei echipe de 375 de angajaţi cu experienţă în industria farmaceutică.

”Stada România, subsidiara din România a grupului Stada Arzneimittel AG, anunţă o investiţie de 48,3 milioane euro într-o nouă facilitate de producţie ce va fi construită în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parţial susţinut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuţie de ajutor de stat”, anunţă compania.

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie până la un număr de 12.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, finalizat tot în acest an, aproape de unităţile de producţie Stada din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate pieţele europene”, subliniază Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România.

“Într-un oraş în plină dezvoltare este absolut necesar ca mediul de afaceri să fie unul diversificat, cu servicii de top. Concepţia noastră de administrare a comunităţii în interesul ei, deschide porţile şi pentru Stada Group. Apreciem faptul că aduce şi aici, la Turda, în cadrul parcului logistic Arieş, o investiţie de nivel mondial, la standarde europene recunoscute. Stada Group este compania potrivită la locul potrivit”, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul Municipiului Turda.

La nivelul anului 2020 Grupul Stada a raportat o cifră de afaceri de 3 miliarde euro şi EBITDA de 713,3 milioane euro.

Read Previous

VIDEO. O trupa din Cluj a lansat o melodie prin care ironizeaza telemunca :)

Read Next

VIDEO DRONA. Cum arata santierul de modernizare a malurilor somesului. 20 ianuarie 2022

Leave a Reply