efainlacluj.ro

O localitate din judetul Cluj va avea pista de biciclete cu latime de 2 metri

Consiliul Judetean a fost convocat, luni, 20 iunie 2022, într-o ședință extraordinară, având ca scop dezbaterea și votarea proiectului de hotărâre privind aprobarea participării Județului Cluj în cadrul proiectului „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în comuna Mica, Județul Cluj – realizarea de piste pentru biciclete la nivel local”, anunta Ziua de Cluj

Costurile investiției sunt estimate la aproximativ 2 milioane de lei. Pista de biciclete propusă prin proiect va avea o lungime de 4,8 km cu o lățime de minim 2,00 m organizată în dublu sens, respectiv 2 piste cu lățimea de 1,0 m, câte una pentru fiecare sens de circulație

Se propune execuția unei piste de 4.8 km lungime, cu originea la limita administrativă a Municipiului Dej și cu final la intrare în localitatea Nireș. Pista se va amplasa în lungul drumurilor județene DJ 161D si DJ 172 F, în exteriorul șanțurilor existente.

Scopul proiectului vizează în principal crearea unei infrastructuri pentru pistele de bicicliști. Astfel, prin acest proiect se va facilita adaptarea comunei Mica la directivele strategice europene prin creșterea gradului de mobilitate urbana durabilă. Prin amplul proces de dezvoltare a sistemelor inteligente de management local, comuna Mica va deveni o comună smart cu servicii publice eficiente, calitative, sigure, ușor de utilizat si accesibile comunității locale.   

Realizarea acestei investiții urmărește să încurajeze deplasările nemotorizate pe sectoarele vizate și astfel să contribuie la reducerea cantității de dioxid de carbon emisă de către traficul motorizat. De asemenea, va spori mobilitatea locuitorilor care nu dețin autovehicule și va crea un cadru sigur pentru deplasarea bicicliștilor”, se mai arată în proiect.

Read Previous

Un nou parc in Cluj-Napoca. Primaria lanseaza concurs de solutii

Read Next

O noua cresa la Cluj. Cate locuri sunt la Cluj si cate se vor mai deschide. Galerie FOTO