efainlacluj.ro

O platformă start-up din Cluj, pentru descoperirea talentelor din fotbal, a primit finanțare de 1,65 mil. €

O nouă afacere inovatoare din Cluj-Napoca cucerește lumea fotbalului!
Nordensa, un startup tech româneasc, a reușit să atragă o finanțare de 1,65 milioane de euro pentru a-și extinde platforma revoluționară, prima din lume, care schimbă modul în care se descoperă talentele fotbalistice prin implicarea fanilor. Această injecție de capital va alimenta misiunea Nordensa de a împuternici suporterii și de a-și îmbunătăți oferta de produse, precum și de a-și întări echipa talentată.

Runda de finanțare este susținută de investitori remarcabili, printre care se numără Emiliano Marcondes, un jucător prominent de la AFC Bournemouth, alături de fostul internațional danez Lasse Vibe și de Mads Davidsen, Șeful Grupului de Fotbal de la Academia Right to Dream.

În paralel cu această anunțare privind finanțarea, Nordensa și-a întărit Consiliul Consultativ cu personalități cheie din industrie, printre care se numără Alan Pace, proprietarul clubului Burnley FC, și Chris Kay, fost CEO al Saatchi & Saatchi și Șeful Marketingului la Manchester City Football Club.

Fondată în 2022 de Adrian Docea, Nordensa, cu sediul în România, a introdus o platformă inovatoare care le permite fanilor să cumpere acțiuni în contractul de încercare al unui jucător. Acești jucători sunt selectați cu grijă de către scouteri din Premier League și Bundesliga. Investitorii au oportunitatea de a câștiga până la 8% din veniturile jucătorului în următorii cinci ani, distribuite între toți susținătorii. Acest model pionier acordă fanilor o proprietate și o autoritate de luare a deciziilor fără precedent în lumea fotbalului.

Platforma Nordensa a atras atenția pentru abordarea sa unică, mai ales după ce a asigurat primul fotbalist susținut de fani pentru un club european anul trecut. Oferecând fanilor o participare tangibilă la succesul talentelor emergente, Nordensa transformă peisajul deținerii fotbalistice.

Docea și-a exprimat entuziasmul cu privire la misiunea companiei, declarând: „Fotbalul se mândrește cu peste 5 miliarde de fani pasionați în întreaga lume, dar proprietatea și luarea deciziilor au fost tradițional limitate la unii puțini aleși. Suntem pe cale să schimbăm această poveste, împuternicind fanii dedicați să formeze viitorul sportului.”

Privind în viitor, Nordensa planifică să anunțe parteneriate strategice cu cluburi și academii europene. Extinderea în noi teritorii și incorporarea altor sporturi în platformă sunt, de asemenea, în plan. Cu o evaluare curentă de 15 milioane de euro, Nordensa inițiază o rundă de finanțare Bridge pentru a asigura încă 1,5 milioane de euro în finanțare, deschizând calea pentru o rundă Serie A mai târziu în acest an, în timpul căreia 20% din companie va fi pusă la dispoziția noilor investitori.

Cu sediul în Cluj-Napoca, Transilvania, Nordensa operează în întreaga Europă și se mândrește cu parteneriate cu cluburi de prestigiu precum Standard de Liege, Real Zaragoza, Kawasaki Frontale și altele. Amprenta companiei se extinde la academiile de fotbal din întreaga lume, poziționând Nordensa ca un lider global în proprietatea sportivă condusă de fani.

Read Previous

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Cluj. Programul complet aici.

Read Next

VIDEO. Cum arată grupul statuar ”Școala Ardeleană” după ce soclul distrus a fost refăcut.