efainlacluj.ro

O universitate din Cluj ofera studentilor nevoiasi 2000 de laptopuri

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a finalizat achiziția celor 2.000 de laptopuri destinate studenților beneficiari de bursă socială, prin proiectul POC TIC4UBB, contractat în luna iulie 2021. Laptopurile cu conexiune la internet,  vor fi distribuite conform unei metodologii, studenților care au bursă socială, începând cu toamna anului 2022.

Prorectorul responsabil cu studenții Dan-Tudor Lazăr, în calitate de manager al proiectului afirmă despre acesta: „Ne bucurăm că am reușit să finalizăm achiziția celor 2.000 de laptopuri, un demers care părea aproape imposibil la debutul proiectului. UBB continuă astfel demersurile de digitalizare a universității cu impact mare prin sprijinirea a 2.000 de studenți din medii dezavantajate.”

Totodată, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David accentuează că: „la UBB excelența și incluziunea, în spiritul Uniunii Europene, merg împreună – nu este ușor și trebuie să fim mereu inovativi, dar suntem nu doar printre cei mai buni, dar și cei mai mari din țară -, așa că mă bucură implementarea acestui proiect care va contribui atât la accentuarea digitalizării UBB, cât și la o mai bună incluziune a studenților care au nevoie de suport în acest proces.”

Proiectul denumit „TIC4UBB” este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 7.265.695 lei.

Contractul de finanțare în valoare totală de 7.265.695 lei, a fost semnat cu Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale. Acesta a fost depus în cadrul Componentei 1 Acțiunea 2.3.3. apelul 2, Axa Prioritară: Tehnologia Informației si Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Operațiunea: Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultura.

Read Previous

Un oras din Cluj lucreaza la o pista de biciclete de 14 km. Galerie FOTO

Read Next

Meci dramatic in Gruia. CFR Cluj iese din Champions League inca din primul tur dupa o infrangere la penaltyuri. VIDEO