efainlacluj.ro

Omagiu adus conferențiarului dr. Gabriel Traian Scridon de către UMF Cluj: “Un pionier al chirurgiei cardiovasculare din România”

Comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își exprimă profundul omagiu și recunoștința pentru contribuția remarcabilă adusă de conferențiarul dr. Gabriel Traian Scridon în domeniul medicinei și al cercetării. Trecerea în eternitate a acestui eminent medic, care a dedicat întreaga sa viață slujirii cunoașterii și a respectului pentru valoare, lasă o adâncă durere în sufletele celor ce l-au cunoscut și au beneficiat de învățămintele sale.

Cu o carieră impresionantă în domeniul chirurgiei generale și cardiovasculare, dr. Gabriel Traian Scridon a fost unul dintre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România. Ca medic primar în chirurgie generală și cardiovasculară, doctor în științe medicale și conferențiar universitar, el a adus contribuții semnificative la dezvoltarea acestui domeniu în țara noastră. Cu numeroase cursuri de specialitate în străinătate și în calitate de șef al secției de chirurgie cardiovasculară între anii 2010-2017, precum și ca șef al Catedrei de chirurgie cardiovasculară a UMF Cluj, dr. Scridon a fost un lider și un mentor pentru mulți tineri chirurgi, inspirându-i prin profesionalismul său exemplar, umanismul său și dăruirea sa față de pacienți.

Prin dispariția sa, comunitatea academică pierde nu doar un excelent profesionist, ci și un om de o rară noblețe și generozitate. Dr. Gabriel Traian Scridon va rămâne întotdeauna în amintirea noastră ca un spirit profund, pentru care principiile etice și profesionale au fost fundamentul unei cariere remarcabile.

Read Previous

Patrick Ciorcilă a făcut anunțul momentului. Transylvania Open obține licență permanentă în circuitul WTA

Read Next

Concurenți de la 13 la 63 de ani la Cupa Vlădeasa la schi de tură.