efainlacluj.ro

Ora Pamantului va fi marcata la Cluj-Napoca sambata, 25 martie.

Ora Pământului 🌎 la Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca se alătură și în acest an inițiativei „Ora Pământului” (Earth Hour), prin stingerea iluminatului ornamental de pe două clădiri din centrul municipiului: Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” (Piața Lucian Blaga) și sediul Primăriei (strada Moților nr. 3) sâmbătă, 25 martie 2023, între orele 20.30 şi 21.30.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului.

Promotorul acestei mișcări este World Wide Fund for Nature Australia, o organizație nonguvernamentală pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.

Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie în doar câțiva ani.

Earth Hour se sărbătorește anual în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.

Read Previous

VIDEO. Mircea Bravo a realizat un clip amuzat prin care promoveaza colectarea separata a deseurilor

Read Next

Ce faci în weekend? Iulius Mall Cluj și elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” te așteaptă la un spectacol de dans inedit