efainlacluj.ro

Parc Eolian de 200 de hectare intr-o comuna din judetul Cluj. Va produce aproape 1% din productia la nivel national

O investiție care se întinde pe o suprafață de 200 de hectare va fi edificată în comuna Săcuieu și va genera sute de locuri de muncă.

Parcul eolian, a primit avizul de urbanism în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, făcând astfel posibilă construcția a 9 turbine eoliene pe o suprafață totală de 195 de hectare din apropierea comunei Săcuieu.

Proiectul inițiat de SC TRANSILVANIA WIND SRL va crea 500 de noi locuri de muncă pe durata executării și alte 20 pe durata permanentă a exploatării

“Amplasamentul se află în apropierea masivului Vlădeasa. Suprafața totală este de 195 hectare. Se dorește construirea a nouă turbine eoliene. Se va moderniza și accesul auto în zonă, dar și drumurile din incinta proiectului. Vor fi create aproximativ 500 de locuri de muncă pe durata executării proiectului, iar apoi 20 pe durata permanentă a exploatării”, a explicat proiectantul.

Documentația menționează, de asemenea că aceasta va produce aproximativ 49,50 de MW, echivalentul unui procent de 0,70% din totalul producției eoliene la nivel național

Sursa: Turda News

Read Previous

O companie din Cluj, producatoare de materiale de constructii, a raportat un profit imens in primul trimestru din 2022

Read Next

Maia Morgenstern intalnire cu Bunica Lenuta din Chinteni in avion