efainlacluj.ro

Pas înainte pentru realizarea unei variante ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj a făcut un nou pas important în proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere din județ, având în vedere realizarea unei variante ocolitoare pentru municipiul Cluj-Napoca. Recent, a fost lansată licitația pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 170B și DJ 103K, proiect finanțat cu fonduri europene.

Modernizare strategică pentru fluidizarea traficului

Prin acest proiect, autoritățile urmăresc să creeze o alternativă viabilă pentru reducerea aglomerației din municipiu, modernizând traseul Topa Mică – Așchileul Mic. Totodată, investiția include reabilitarea drumului județean DJ 103K pe sectorul Râșca – Beliș, facilitând accesul spre zona turistică Beliș-Fântânele.

Licitația, publicată în SEAP

Consiliul Județean Cluj a publicat anunțul de achiziție a lucrărilor de construcții în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), sub denumirea „Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene DJ 170B și DJ 103K – 2 loturi”. Data limită pentru depunerea ofertelor este 31 martie 2025, ora 15:00. Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”, ceea ce va asigura o selecție riguroasă a ofertanților.

Declarația președintelui Consiliului Județean Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a subliniat importanța acestui proiect:

„Importanța acestei etape este dată de faptul că se conturează, din ce în ce mai clar, această mini-centură și variantă ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Inițiativa noastră de a asfalta, pentru prima dată, drumul județean 107B, va contribui semnificativ la reducerea distanței dintre Răscruci și Topa Mică, astfel încât numeroase autovehicule nu vor mai fi nevoite să tranziteze municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană. O importanță aparte pentru dezvoltarea județului o are și celălalt drum județean pe care îl modernizăm cu fonduri europene, DJ 103K, care va facilita accesul spre zona turistică Beliș-Fântânele.”

Impactul asupra județului Cluj

Prin acest proiect, se va îmbunătăți considerabil infrastructura rutieră a județului, oferind șoferilor rute alternative mai rapide și mai sigure. De asemenea, modernizarea drumurilor va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice și turistice a regiunii.

Cu aceste investiții strategice, Consiliul Județean Cluj își reafirmă angajamentul pentru modernizarea infrastructurii și pentru creșterea calității vieții locuitorilor din județ.

Read Previous

Programator în România vs. Elveția: Câți bani rămân după taxe și costul vieții?

Read Next

În BT Arena din Cluj are loc un concurs Counter Strike cu premii de 1,25 milioane de euro.