efainlacluj.ro

Patrick Ciorcilă a făcut anunțul momentului. Transylvania Open obține licență permanentă în circuitul WTA

La finalul turneului Transylvania Open 2024, Patrick Ciorcilă a anunțat o veste majoră pentru tenisul românesc și pentru orașul Cluj-Napoca. Organizatorii turneului au obținut o licență permanentă în circuitul WTA, eliminând necesitatea de a închiria licența anual de la o companie din SUA.

Până acum, Transylvania Open se confrunta cu incertitudinea fiecărui an, căutând un loc în calendarul WTA și încercând să asigure continuitatea evenimentului. Cu obținerea licenței permanente, acest aspect devine o preocupare a trecutului, iar turneul va rămâne la Cluj pentru ani buni.

Decizia de a obține o licență permanentă vine în contextul unei schimbări semnificative în calendarul WTA. Numărul turneelor de categoria WTA 250 a fost redus, iar accentul s-a mutat către competițiile de nivel superior, de tipul WTA 500. Astfel, Transylvania Open devine unul dintre puținele turnee de acest nivel care oferă oportunități pentru jucătoarele de top să concureze în Europa Centrală.

Această veste este nu doar o realizare pentru organizatori, ci și o confirmare a creșterii prestigiului tenisului românesc în cadrul circuitului mondial. Cu un loc permanent în calendarul WTA, Transylvania Open devine un punct de referință pentru fanii tenisului din întreaga regiune.

Patrick Ciorcilă a subliniat importanța acestei decizii pentru dezvoltarea tenisului în România și pentru promovarea sportului în rândul tinerilor. Cu un eveniment de calibru internațional stabil în Cluj-Napoca, se deschid noi oportunități pentru atragerea de talente tinere și pentru stimularea interesului pentru tenis în rândul comunității locale.

Transylvania Open 2024 marchează astfel începutul unei noi ere pentru acest turneu, o eră de stabilitate și creștere în cadrul circuitului mondial de tenis feminin. Orașul Cluj-Napoca devine un punct de atracție pentru jucătoarele de top și pentru pasionații de tenis din întreaga lume, iar viitorul evenimentelor sportive în regiune arată mai luminos ca niciodată.

Read Previous

Pliskova câștigă la Cluj primul titlu WTA după o perioadă de 4 ani.

Read Next

Omagiu adus conferențiarului dr. Gabriel Traian Scridon de către UMF Cluj: “Un pionier al chirurgiei cardiovasculare din România”