efainlacluj.ro

Peste 50 de spectacole pentru copii susținute de artiști români de astăzi la Cluj!

🎉𝐈𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚𝐥 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤. 𝐂𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐭𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐣𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐢 𝐥𝐚 𝐁𝐨𝐧𝐭𝐢𝐝𝐚❓

➡️Peste 5️⃣0️⃣ de spectacole pentru copii 👨‍👩‍👧‍👧susținute de artiști români și trupe din șapte țări, plus concerte și ateliere pentru toată familia au loc începând de vineri, 📅8 septembrie până duminică, 📅10 septembrie. Acestea se vor desfășura în centrul Clujului și în curtea castelului Bánffy de la Bonțida, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Stradal WonderPuck. Participarea la toate manifestările este gratuită.

🎭Astfel, micii spectatori clujeni au parte în acest weekend de spectacole de teatru clasic pentru copii, dar și multe momente muzicale, concerte, teatru stradal și chiar acrobații aeriene. Toate acestea sunt programate în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pe Scena Mare, Scena Mică sau pe Podium.

📍 De asemenea, pe tot parcursul Festivalului Stradal WonderPuck au loc spectacole itinerante pe traseul dintre Piața Muzeului și Piața Unirii. O altă scenă este amplasată în curtea Muzeului de Artă. Nu vor lipsi tradiționalele spectacole din curtea castelului Bánffy de la Bonțida. În Piața Unirii și pe esplanada din curtea Muzeul de Artă, copiii sunt așteptați să ia parte alături de părinți la ateliere cum ar fi cele de lectură, de IT, olărit, gătit bio, face painting, jonglerie sau cel de confecționat păpuși.

🎁 Nu în ultimul rând, spectatorii sunt invitați să se înscrie la tombola din acest an a festivalului, organizată de OVB Allfinanz România. Tragerile la sorți au loc sâmbătă, 📅9 septembrie, de la ora ⏰19.00, și duminică, 📅10 septembrie, de la ora ⏰20.00. Premiile constau în două două console PlayStation 5, două Console Nintendo Switch, precum și 49 console GameBoy Darklove. În total, micii spectatori vor primi 53 de premii (cu ocazia împlinirii a 53 de ani de înființarea OVB Holding).

⏳ Programul ediției din acest an a Festivalului Stradal WonderPuck începe în curtea castelului Bánffy de la Bonțida vineri, 8 septembrie, de la ora 10.00, cu spectacolul „Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm, în regia lui Rumi László.

✅De la ora 11.00, în același loc va fi prezentat spectacolul „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în scenariul și regia lui Traian Savinescu, susținut de artiștii de la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

📍 În Piața Unirii din Cluj-Napoca, festivalul începe de la ora 18.00, la Scena Mare, unde va avea loc spectacolul „Trupa Marionetelor”, în regia lui Stefano Michelotti. Momentul va fi susținut de trupa Grande Cantagiro Barattoli din Italia, o minunată formație stradală, plină de energie și culoare care propune un spectacol de teatru stradal cu păpuși și muzică, cu un mare impact scenic.

🆓La fel ca la fiecare ediție, participarea la toate manifestările va fi gratuită.

✔️Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck este organizată de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Asociația ESUA, și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național.

Programul Festivalului Stradal WonderPuck 2023 de vineri, 8 septembrie 2023:

📍 𝐏𝐈𝐀𝐓̦𝐀 𝐔𝐍𝐈𝐑𝐈𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐂𝐋𝐔𝐉 𝐍𝐀𝐏𝐎𝐂𝐀

𝑆𝑐𝑒𝑛𝑎 𝑀𝑎𝑟𝑒
⏰18.00 Trupa Marionetelor, Grande Cantagiro Barattoli, IT/EN/ toate vârstele/ 30′
⏰19.00 – Frumoasa și Bestia, Teatrul pentru Copii și Tineret Luceafărul, Iași RO/ 5+ / 50′
⏰20.30 Concert Rock Academy, Cluj toate vârstele / 60′
𝑆𝑐𝑒𝑛𝑎 𝑀𝑖𝑐𝑎̆
⏰18.30 Marionetele din Budapesta, Bence Sarkadi Theatre of Marionettes, HU nonverbal/ toate vârstele / 30′
Podium
⏰20.30 Trupa Marionetelor Grande Cantagiro Barattoli, IT/EN/ toate vârstele/ 30′
𝑃𝑖𝑎𝑡̦𝑎 𝑈𝑛𝑖𝑟𝑖𝑖
Momente – Commedia dell’arte Compania Les Chobeaux, Cluj RO/ toate vârstele/ 30′
SPECTACOLE ITINERANTE (Piața Muzeului: Biserica Franciscană – Casa Matei – Piața Unirii)
⏰19.00 Trupa Marionetelor, Grande Cantagiro Barattoli, IT/EN / toate vârstele/ 30′

📍 𝐌𝐔𝐙𝐄𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐀𝐑𝐓𝐀̆ 𝐂𝐋𝐔𝐉

⏰18.00 Copilul care nu știa de ce merge la școală, MiniReactor, Cluj RO/ 7+ / 50′
⏰19.00 Vasilache și Marioara în jurul lumii, Teatrul de Păpuși Puck, Cluj RO/ 6 + / 50
⏰20.30 Marionetele din Budapesta, Bence Sarkadi Theatre of Marionettes, HU nonverbal/ toate vârstele/ 30′

Read Previous

VIDEO. Cum acționeză plantele carnivore din cadrul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca

Read Next

VIDEO. Cum arată lucrările la Drumul Express de legătură dintre Tureni și autostrada A3.