efainlacluj.ro

Postul national de radio din Spania lauda Clujul: “Cluj-Napoca, el corazon de Transilvania”. Ce spun spaniolii

Postul de radio spaniol RNE a realizat un reportaj despre “Cluj-Napoca, el corazon de Transilvania” (trad. Cluj-Napoca, inima Transilvaniei”.

Jurnalistul spaniol se lasă fermecat de minunățiile pe care Cluj-Napoca le oferă tuturor vizitatorilor săi și realizează o trecere în revistă a principalelor sale atracții turistice, anunta “Imi pasa de Cluj”

Ce spun spaniolii?

“Cu două mii de ani de istorie în spate și o bogată moștenire culturală și lingvistică, al doilea oraș ca mărime din România este și principalul centru academic.

Inginerul chimist și istoricul spaniol Carlos Basté López, care trăiește în această țară de mulți ani, știe bine acest lucru. Cluj-Napoca are o populație tânără și diversă; Pe străzile ei se aude română, dar și maghiară și germană. Cu profesorul Olivia Petrescu facem cunoștință cu prestigioasa Universitate Babeș-Bolyai, sufletul capitalei istorice a Transilvaniei.

Ne-am plimbat din Piața Unității până în Piața Avram Iancu de-a lungul liniștitului Bulevard al Eroilor; descoperim stilul arhitectural neoromanesc pe strada Napoca si vestigiile zidului vechi de pe strada Potaisa.

Am vizitat Grădina Botanică și cimitirul Hajongard împreună cu vechiul vecin de Cluj-Napoca Flaviu Bolbos. Catedrala ortodoxa ne este aratata de Valeriu Radulian, jurnalist de la Radio Romania International, care ne invita si sa descoperim Salina Turda (spectaculoasa salina transformata in parc de distractii) si legendele tulburatoare care plutesc deasupra padurii Hoia Baciu din apropiere.

Pe traseul nostru, opririle nu lipsesc la locul de naștere al regelui maghiar Matthias Corvinus, la biserica San Miguel, animata Plaza del Museo (Piata Muzeului) sau pe dealul Cetății, care își rezervă cea mai bună priveliște asupra orașului de pe malul Somesului Mic” au spus spaniolii

Read Previous

Clujenii de la CFR, campioni ai Romaniei pentru a opta oara. Fanii au intrat pe teren. VIDEO

Read Next

441 ani de traditie academica pentru UBB, cea mai mare universitate din Romania. Cum a fost marcata ziua