efainlacluj.ro

Povestea pompierului clujean care salvează vieți cu ajutorul câinelui. Galerie FOTO

ISU Cluj a publicat o poveste impresionantă despre curaj și devotament, care îl are în centru pe unul dintre cei mai dedicați pompieri ai noștri, plutonier adjutant șef Rareș Urs, și pe partenerul său de salvare, câinele Max.

Rareș Urs și Max formează o echipă de salvatori de excepție, cu o vastă experiență în misiuni dificile. Anul trecut, aceștia au participat la misiunea de căutare și salvare a victimelor cutremurului devastator din Turcia, demonstrându-și abilitățile și dedicarea în fața unor provocări extrem de dure.

Recent, Rareș a fost solicitat să intervină într-o situație de urgență la nivel local, în localitatea Popești. Un prieten disperat l-a contactat după ce cățelul său de vânătoare, Maya, a rămas blocat într-o vizuină de vulpi situată sub fundația unei case. Rareș a înțeles imediat gravitatea situației și a reacționat prompt.

Ajuns la fața locului, Rareș a evaluat rapid situația și a decis să utilizeze o trusă de căutare dotată cu cameră video și senzori de mișcare, obținută cu aprobarea comandantului. Determinarea sa și a celor care l-au însoțit a fost crucială. Operațiunea a durat opt ore, timp în care Rareș și echipa sa au săpat un tunel de șase metri pentru a ajunge la cățelușa blocată. Eforturile lor au fost răsplătite când Rareș a reușit să o localizeze și să o salveze pe Maya, care era vizibil epuizată.

După salvare, Maya a fost transportată de urgență la un cabinet veterinar. Vestea bună a venit a doua zi dimineața: Maya era în afara oricărui pericol și exista o probabilitate mare ca și cățelușii ei să supraviețuiască. Prietenul lui Rareș, proprietarul și medicul veterinar al Mayei, i-a mulțumit din suflet pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă.

ISU Cluj își exprimă recunoștința și mândria față de plutonier adjutant șef Rareș Urs, care prin faptele sale demonstrează zilnic ce înseamnă să fii un adevărat salvator. Felicitări, Rareș! Ești un exemplu de curaj și dedicație pentru noi toți.

Foto: ISU CLUJ

Read Previous

Meci de infarct la Craiova. U Cluj pierde calificare în Confernece League după un meci de la agonie la extaz & agonie.

Read Next

Premiera Pietonul aerului de Eugène Ionesco, în regia lui Gábor Tompa, un spectacol tragi-comic, la Teatrul din Cluj.