efainlacluj.ro

Preotul-Medic din Cluj: “Nu esti crestin daca nu scrii ceva rau despre Halloween zilele acestea.”

Valul de critici cu care este ironizat HALLOWEENUL zilele acestea de catre unii romani, l-a facut pe Bogdan Chiorean, preotul-medic din Cluj-Napoca, sa traga un semnal de alarmă intr-un mod elegant.

Nu ești creștin dacă nu scrii ceva rău despre Halloween zilele astea.

Zi’i și tu, acolo, chiar de nu’i așa, că – etimologic – vine de la “hell will win”. Pune poze cu copii care cică slujesc diavolului. Și scrie cu bold că satan se bucură că e slăvit.

Dar dacă sărbătoarea asta e, de fapt, a tuturor sfinților? Auzi? Păgânii spun că e a tuturor sfinților, din neamurile noastre. Și noi o serbăm. În felul nostru, cu rugăciuni și milostenii pentru cei plecați. Crăciunul, Rusaliile și Paștile sunt creștine? Dar ce abordare au avut cei care le’au știut trece prin filtrul inculturației…

Apoi, cei care spun că urăsc sărbătorile importate, ce’ar fi să nu mai stea la rândurile interminabile duminica în mall ca să’și cumpere shaorme-cu-de-toate și burgeri în loc să vină de la biserică și să taie mămăliga cu ața, apoi să’i facă o baie în tocana de pui din curtea casei?

Nu putem fi creștini doar de 1 noiembrie și români doar o lună mai târziu. Dacă nu suntem ce clamăm în fiece clipă, nu’i de mirare că noi nu mai vrem măști occidentale. Avem destule proprii.” sunt cuvintele preotului medic, Bogdan Chiorean din Cluj-Napoca

Read Previous

Clujenii, campioni la glume dupa venirea lui Elon Musk si a Angelinei Jolie in Romania pentru a sarbatorii Halloweenul

Read Next

Alin Tise in vizita la Muntele Athos! “Calatoria vietii mele!”. Galerie FOTO