efainlacluj.ro

Producatorii agricoli nu vor mai putea vinde fructele si legumele pe trotuar la Cluj! Adio lubenita la coltul strazii. Care este motivul

Modalitatea de comercializare de către producătorii agricoli a fructelor și legumelor de sezon pe raza municipiului Cluj-Napoca urmează să fie modificată în cazul în care consilierii municipali vor vota marți un proiect de hotărâre în acest sens, anunță Monitorul de Cluj.

Odată cu adoptarea noului regulament, clujenii vor putea cumpăra pepeni/lubeniță sau alte fructe și legume doar din piețe alimentare, târguri, piețe volante sau piețe mixte și nu din puncte amenajate pe proprietate privată.

Dacă vor încălca regulile, comercianții se vor alege cu o amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.

”Terenurile private ale unor persoane fizice sau juridice, începând de regulă cu luna mai și până aproximativ în luna octombrie sunt supuse comercializării fructe și legume de sezon, în special de către producătorii agricoli din partea de sud a României. Menționăm faptul că nu de puține ori această activitate de comerț s-a desfășurat într-un cadru necorespunzător, ce nu respectă condiții minime de igienă. Această modalitate de comercializare fără acces la utilități afectează imaginea urbană”, transmite municipalitatea.

Sursa: Monitorul de Cluj

Read Previous

La Cluj se va desfasura dezbaterea “Rolul NATO si al UE in modernizarea Romaniei. Clujenii pot intra gratuit

Read Next

S-a finalizat cel mai scump sens giratoriu din Cluj. Zona s-a schimbat total. Cat a costat si cum arata. VIDEO DRONA