efainlacluj.ro

Programul pârtiilor de schi din Cluj în acest weekend și recomandările salvamont.

❄️𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟏𝟔-𝟏𝟕 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑:

⛷Domeniul Schiabil 𝐁𝐮𝐬𝐜𝐚𝐭: sâmbătă-duminică, în intervalul orar 9.00-17.00;

🏂Pârtia 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐬𝐞𝐥: sâmbătă-duminică, în intervalul orar 10.00-17.00.


🟦𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚𝐦𝐨𝐧𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐚𝐧𝐭𝐢𝐢 ⛷𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐢𝐚𝐫𝐧𝐚:

Pentru cei dintre dumneavoastră care vă veți îndrepta către zonele turistice 🗻🌲în care se află domenii de practicarea sporturilor de iarnă, Salvamont România, vă face câteva recomandări:

🔹Alegeți un echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și al reglajului legăturilor, greutății corporale și nivelului Dvs. de pregătire.

🔹Abordați, la început, cu precauție pârtiile de schi, întrucât nu mai dețineți aceleași abilități sportive ca la finalul sezonului trecut și este necesară o mică perioada de reacomodare.

🔹Schiați în așa fel încât să nu puneți în pericol viața altui schior sau să îi cauzați acestuia vreun prejudiciu.

🔹Adaptați-vă viteza și maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și densității traficului de pârtie.

🔹Alegeți cu grijă traiectoria pe care urmează să coborâți, în scopul protejării schiorilor aflați în aval.

🔹Depășiți schiorul aflat în aval fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă, cu condiția ca această depășire să fie suficient de largă pentru a evita o eventuală evoluție neașteptată a celui ce urmează să fie depășit.

🔹Asigurați-vă, printr-un examen atent al traficului din amonte și al celui din aval, că atât dumneavoastră, cât și alți schiori sunteți în afara oricărui pericol, cu ocazia traversării unei pârtii sau a reluării parcursului, după o oprire temporară pe pârtie.

🔹Evitați staționarea pe pârtie, mai ales pe porțiunile înguste ale acesteia sau pe cele lipsite de vizibilitate. În cazul căderii, eliberați pârtia în cel mai scurt timp posibil.

🔹Utilizați numai marginea pârtiei pentru urcarea sau coborârea pe jos, fără schiuri.

🔹Respectați indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare instalate pe pârtie și pe traseele de schi pentru agrement: Nu schiați în pădure, Nu coborâți direct, Interzis săniușul, Nu circulați pe pârtie.

🔹Respectați marcajele internaționale pentru gradele de dificultate ale pârtiilor de schi: verde-foarte ușor, albastru – ușor, roșu-mediu, negru – dificil.

🔹Nu folosiți mijloace de alunecare improvizate, tip pungi sau capace de plastic, nu sunt controlabile și generează accidente grave.

🔹Anunțați echipa locală Salvamont, direct, prin Dispeceratul Național Salvamont la numărul de telefon 0-SALVAMONT (0725.826.668) sau prin Serviciul 112 în cazul producerii unui accident pe pârtie, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate.

Read Previous

Proiectul “Asphalt Art Initiative” de pe strada Piezișă a fost finalizat!

Read Next

Eurostat: Cluj-Napoca, în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții.