efainlacluj.ro

Progresul fizic al lucrărilor de amploare a conductelor de apă în Apuseni, Cluj.

💦 𝗔𝗣𝗔 𝗜𝗡 𝗔𝗣𝗨𝗦𝗘𝗡𝗜

🔛 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐦𝐩𝐥𝐚𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚 𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐭𝐞 𝐚 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐜𝐚. 𝟒𝟐%

✔️ Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” continuă în mod susținut lucrările de execuție a rețelelor de apă 💦 în zona de munte a județului.

📍 Astfel, până la acest moment, au fost executați cca. 21,8 km din totalul de 52 km de conducte de alimentare cu apă, din sursa orașului Huedin, a comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș, respectiv:
🔹 4.340 metri de conducte de transport și distribuție pe raza comunei Sâncraiu
🔹 10.300 metri de conducte de transport și distribuție pe raza comunei Călățele
🔹 3.115 metri de conducte de transport pe raza comunei Râșca
🔹 4.055 metri de conducte de transport pe raza comunei Beliș

📣 𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘓𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘦𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘦 𝘪𝘯𝘢𝘪𝘯𝘵𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘪𝘯 𝘳𝘪𝘵𝘮 𝘢𝘭𝘦𝘳𝘵 𝘴𝘪, 𝘪𝘯 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮𝘶𝘮 𝘥𝘰𝘪 𝘢𝘯𝘪, 𝘤𝘦𝘪 𝘤𝘪𝘳𝘤𝘢 9.500 𝘥𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘻𝘰𝘯𝘢 𝘥𝘦 𝘮𝘶𝘯𝘵𝘦 𝘷𝘪𝘻𝘢𝘵𝘪 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘷𝘰𝘳 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘧𝘶𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵. 𝘐𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘳𝘦, 𝘷𝘰𝘪 𝘮𝘰𝘯𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘻𝘢 𝘪𝘯𝘥𝘦𝘢𝘱𝘳𝘰𝘢𝘱𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘣𝘶𝘨𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘭𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯, 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘧𝘪 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦𝘯𝘶𝘭 𝘢𝘴𝘶𝘮𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘰𝘳 𝘴𝘪 𝘭𝘢 𝘶𝘯 𝘯𝘪𝘷𝘦𝘭 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘷 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘳𝘪𝘥𝘪𝘤𝘢𝘵”.

🟣 Întreaga investiție vizează construirea, pe lângă cei 52 de km de conducte de alimentare cu apă, a șapte stații de pompare a apei precum și a cinci rezervoare de înmagazinare a apei alimentate cu panouri fotovoltaice.

💰 Contractul de lucrări încheiat la finele anului trecut are o valoare totală de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Read Previous

Ziua Drapelului National al României a fost sărbătorită la Cluj.

Read Next

Street FOOD Picnic revine la Cluj – food truck-uri cu delicii internaționale, seri de film și muzică live, în acest weekend