Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Vin banii din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Contractele de finanțare, în valoare de aproape 14 milioane de euro, au fost semnate de rectorul universității, prof. dr. Anca Buzoianu, în prezența ministrului educației Ligia Deca
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu a semnat sâmbătă, 6 iulie 2024, contractele de finanțare câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).Semnarea contractelor pentru infrastructură educațională a avut loc la sediul Primăriei Cluj-Napoca, în prezența ministrului educației, doamna Ligia Deca și a primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc. Valoarea contractelor este de 69,3 milioane de lei și vizează două proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii universitare.
Primul proiect, în valoare de 47,16 milioane de lei, constă în „Construirea centrului de simulare, training și cercetare pentru dezvoltarea competențelor profesionale și centrul de chirurgie experimentală și training“. Clădirea va fi ridicată pe o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați și va dispune de 246 de locuri pentru spații de lectură și recreere, precum și de 99 de locuri destinate studenților proveniți din mediile defavorizate. Acesta este finanțat prin apelul PNRR/2023/C15/MEDU/I17, pe linia de investiție 17. Proiectul UMF „Iuliu Hațieganu” a reușit să se claseze pe locul al patrulea, dintr-un total de 20 de proiecte depuse, obținând peste 80 puncte.
În cadrul aceluiași apel de proiecte, UMF „Iuliu Hațieganu” a obținut finanțare și pentru un al doilea proiect care vizează Reabilitarea Căminului 10, din campusul studențesc Hașdeu. Acesta este în valoare de 22,14 milioane de lei și constă în modernizarea a 220 de locuri de cazare în cămin. 90 dintre acestea sunt destinate studenților din mediile defavorizate. Și acest proiect s-a clasat pe locul al patrulea, din 22 de proiecte despuse ,obținând peste 92 puncte.
„Suntem extrem de încântați și mândri să anunțăm semnarea contractelor de finanțare în valoare de aproape 14 milioane de euro, câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceste fonduri vor fi direcționate către două proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii universitare, menite să îmbunătățească considerabil calitatea educației și a cercetării în cadrul universității noastre. Investițiile în infrastructura universitară sunt esențiale pentru a crea un mediu modern și performant de învățare și cercetare. Prin aceste proiecte, ne propunem să dezvoltăm facilități de top care să răspundă nevoilor studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor noștri, contribuind astfel la formarea unor profesioniști de excepție în domeniul medical și farmaceutic. UMF „Iuliu Hațieganu” demonstrează, încă o dată, angajamentul său de a investi continuu în cercetarea și inovarea medicală“, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
Aceste investiții reprezintă un pas important în direcția consolidării poziției noastre de centru de referință în educația medicală și farmaceutică la nivel național și internațional.