efainlacluj.ro

Proiectul Față-Verso. O poveste de teatru a ajuns la cea de-a doua ediție

Proiectul Față-Verso. O poveste de teatru a ajuns la cea de-a doua ediție

Vă invităm marți, 11 iunie 2024, de la ora 19:00, în Sala Euphorion a Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, la o întâlnire pe note muzicale cu îndrăgita actriță Catrinel Dumitrescu, invitata celei de-a doua ediții Față-Verso. O poveste de teatru, un proiect dedicat păstrării memoriei culturale românești. Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, sub egida Asociației Top Art N&A șiva fi moderat de actrița Narcisa Pintea.

La atmosfera magică a serii va contribui cvartetul de coarde format din Diana Man (vioară), Teodora Buia (vioară), Mihai Oșvat (violoncel) și Daniel Demian (violă), sub conducerea muzicală a lui Rareș Munthiu. Astfel, coloana sonoră a unei vieți închinate scenei se va compune și recompune din melodii familiare ale repertoriului internațional, în consonanță cu ritmul când vesel, când nostalgic al unor povești până acum nespuse. De-a lungul unei ore și jumătate, o să retrăim împreună deceniul petrecut de Catrinel Dumitrescu la Naționalul clujean, cu toate împlinirile și bucuriile ascunse încă în tolba amintirilor.

Născută la Brăila, Catrinel Dumitrescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1979, la clasa maestrului Octavian Cotescu. După terminarea studiilor, a fost angajată la Teatrul Național Cluj-Napoca, unde a rămas până în 1990, când s-a alăturat trupei Teatrului Nottara. A jucat în numeroase producții cinematografice, câștigându-și de timpuriu notorietatea. Totuși,este în primul rând o actriță de teatru remarcabilă, luminând mari scene cu frumusețea, distincția și talentul ei, pe care le-a pus în slujba artei timp de aproape 50 de ani.

Proiectul Față-Verso. O poveste de teatru, ajuns la cea de-a doua ediție sub coordonarea Narcisei Pintea, urmărește să aducă în fața publicului clujean importante personalități teatrale, reconstituind, din poveștile lor și din valoroase documente de arhivă, episoade poate uitate ale istoriei teatrului românesc. Structurat în două acte, spectacolul-eveniment revelează destine artistice și vieți consumate în fața și în spatele scenei, într-un format original și atrăgător.

Read Previous

O nouă linie de transport va conecta cartierele Între Lacuri și Gheorgheni.

Read Next

Au început lucrările la Liceul și Sala de Sport din cadrul HUB-ului Borhanci.