Propunere: Hoia arie naturala protejata!

Reprezentanții Primăriilor și Consiliilor locale din Cluj-Napoca, Florești și Baciu au anunțat public că susțin demersurile USR PLUS de instituire a unui regim de protecție sporită a zonei Hoia. Inițiativa USR PLUS vine după ”apariția” drumului ”consolidat” ilegal prin Pădurea Hoia și după mobilizarea civică exemplară a locuitorilor din zona metropolitană, pe care îi felicităm pentru implicare.

Dincolo de problema legalității drumului amenajat peste noapte în Pădurea Hoia, USRPLUS Cluj atenția că miza acestui subiect este dezvoltarea sustenabilă a întregii zone metropolitane și sănătatea publică pe termen lung a tuturor clujenilor, floreștenilor și a băcenilor.

„Nu putem sublinia îndeajuns rolul pe care îl au culoarele de pădure rămase în jurul Clujului pentru sănătatea noastră atât mentală cât și fizică, pentru calitatea aerului pe care îl respirăm și pentru conservarea biodiversității specifice zonei. Este datoria noastră, a tuturor, de la cetățeni la autoritati, să asigurăm copiilor noștri dreptul la natură.

De asemenea, nu putem ignora vocea societății civile și a specialiștilor care cer protecția zonei Hoia și nu putem lăsa aspirațiile legitime ale clujenilor pentru o locuire de calitate să fie secundare intereselor dezvoltatorilor imobiliari.

Inițiativa Hoia

Astăzi USR PLUS anunță Inițiativa Hoia – care are ca obiectiv transformarea zonei Hoia în zonă cu un grad sporit de protecție în beneficiul tuturor. Creșterea protecției este necesară având în vedere presiunile dezvoltării imobiliare și a infrastructurii de acces, și cu atât mai mult cu cât sunt planificate în acest areal proiecte rutiere majore, precum Centura metropolitană, pe care USR PLUS se obligă să o susțină.

Un prim pas al Inițiativei este realizarea unui studiu științific care să fundamenteze creșterea gradului de protecție a întregii zone sălbatice dintre Florești, Baciu, Suceagu și Cluj-Napoca.

Până la finalizarea acestui studiu, este necesar un efort susținut de organizare pentru a defini cadrul de colaborare între cele trei administrații, multiplele instituții interesate și societatea civilă și pentru a crea contextul optim pentru implicarea tuturor actorilor societali”, transmit consilierii USR PLUS.

0 Reviews

Write a Review

E fain la Cluj

Read Previous

Zbor direct Cluj – Heathrow (Londra), cel mai aglomerat aeroport din Europa

Read Next

Boc vrea concert experiment la Cluj cu 5000 de persoane inainte de Untold!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *