efainlacluj.ro

Reabilitarea retelelor de apa si canalizare din Cluj-Napoca se va face in mare parte prin tehnologii fara săpătură. VIDEO

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj a semnat contractul de lucrări din cadrul proiectului cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Acesta prevede reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Cluj-Napoca și este derulat în cadrul proiectului major de investiții implementat de operatorul regional pentru județele Cluj și Sălaj.

Contractul are o valoare de 124 de milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată, cu o durată de execuție de 15 luni. Sunt prevăzute lucrări pentru înlocuirea rețelelor de alimentare cu apă pe 20 km (32 străzi), dar și reabilitarea conductelor de transport a apei pe 7,5 km (7 străzi).

Rețeaua de canalizare din municipiul Cluj-Napoca va fi înlocuită sau reabilitată pe 68 de străzi (23,5 km). Din totalul lungimii de rețele de apă și de canalizare care fac obiectul acestui contract, o mare parte vor fi reabilitate prin tehnologii fără săpătură, pentru a minimiza disconfortul pentru populație și circulație.

Exemplu:

Se reduce numărul de avarii

“Înlocuirea și reabilitarea rețelelor va avea un efect direct în îmbunătățirea calității apei în zonele cu rețele învechite și în asigurarea continuității serviciului prin reducerea numărului de avarii.

Reabilitarea Întregul proiect regional finanțat prin POIM 2014-2020 contribuie semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite de CAS, la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță, la reducerea poluării mediului, la reducerea costurilor prin eficientizarea operării și a monitorizării automatizate a proceselor”, a precizat CAS

Sursa: CJ Cluj & Transilvania Business

Read Previous

Un accident rutier a dus la intreruperea electricitatii in Jucu de Sus. O masina a pus la pamant un stalp. FOTO

Read Next

Cod galben de ceata in judetul Cluj. Care sunt localitatile vizate.