efainlacluj.ro

Record la Muzeul Etnografic. Peste 5000 de persoane au vizitat expozitia LEGO de la Cluj! Galerie FOTO

🎊𝐑𝐞𝐜𝐨𝐫𝐝 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐚𝐢 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐠𝐚𝐳𝐝𝐮𝐢𝐭 𝐝𝐞 🏛 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜

𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 5️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ 𝐝𝐞 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐚𝐢 𝐩𝐢𝐞𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐋𝐄𝐆𝐎 𝐚𝐮 𝐥𝐮𝐚𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐚𝐫𝐧𝐚 𝐚 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐁𝐫𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧𝐛𝐞𝐫𝐠 🧱

📅 În perioada 20-22 ianuarie 2023, 🏛 Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a găzduit expoziția de iarnă a Asociației Brickenberg, la sediul instituției, în clădirea Palatul Reduta, care adăpostește secția pavilionară a instituției.

👨‍👩‍👧‍👧5.139 de vizitatori, iubitori ai construcțiilor originale realizate din elemente LEGO(R), au participat la eveniment. Zone și activități hibernale reprezentând bucuriile specifice acestui anotimp au fost printre piesele admirate de cei care au ales să petreacă timpul liber în muzeu. Ultima zi a expoziției a adus cei mai mulți vizitatori, 2.013, urmând apoi ziua de sâmbătă, care a adunat 1.682 de persoane. Nici în prima zi iubitorii de piese LEGO(R) nu au ocolit muzeul, 1.444 de vizitatori au vizitat și participat la activitățile evenimentului.

🌉Pasionații de piese LEGO(R) au avut posibilitatea să realizeze propriile lucrări în cadrul atelierului de construcții sau să se implice în activități Toy Photo care au avut loc pe parcursul evenimentului.

✅ Așa cum cei de la Asociația Brickenburg au obișnuit publicul, tematica expoziției a fost diversă, purtând vizitatorii prin lumi imaginare diverse, prin intermediul celebrelor cărămizi.

📍 De asemenea, publicul vizitator s-a bucurat de interacțiunea virtuală, în sala multimedia, unde a putut folosi tehnologie digitală achiziționată în cadrul unor proiecte europene (finanțate prin Granturile See 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA). Nu în ultimul rând, cei care au trecut pragul Muzeului Etnografic au vizitat și expoziția realizată în Galeria Cellarium din cadrul muzeului, care găzduiește expoziția „Nuanțe ale naturii”, organizată cu ocazia Zilei Culturii Maghiare din acest an.

Read Previous

Canalul Morii intra in procesul de modernizare pe 3,2 hectare. Cum va arata. Galerie FOTO

Read Next

Cum s-au vazut artificiile de la Cluj-Napoca din satul Padureni. Un fotograf clujean a surprins cateva cadre superbe. FOTO