efainlacluj.ro

Reprezentantii UBB participa la un eveniment in Portugalia, menit sa deschida noi directii in interiorul aliantei universitare

Reprezentanții UBB participă în aceste zile, la Lisabona, la o serie de evenimente sub egida EUTOPIA Week, menite să consolideze relațiile în interiorul alianței universitare europene, dar și să deschidă noi direcții de acțiune pentru viitor.

În cadrul primei zile a evenimentului, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, alături de rectorii celorlalte universități membre și partenere EUTOPIA au analizat principalele provocări ale mediului academic european și nu numai, posibile direcții de acțiune ale universităților și modul în care acestea ar putea contribui în mod concret la prioritățile comunității europene.

Membrii Alianței au reanalizat și redefinit rolurile principale ale colaborărilor stabilite în cadrul EUTOPIA, acestea vizând în principal întărirea colaborării interuniversitare, promovarea cercetării și inovării, intensificarea mobilităților studențești, îmbunătățirea proceselor de predare și învățare, implicarea în soluționarea problemelor cu care se confruntă societatea europeană, precum și implicarea activă în dezvoltarea politicilor publice europene.

Read Previous

Moment emotionant la ceremonia de absolvire organizata la USAMV Cluj. Galerie FOTO

Read Next

Rock + muzică clasică + activități inedite = Cluj Symphony Experience. Alternosfera, Subcarpați și Cargo, acompaniați de orchestra Filarmonicii Cluj cântă în Parcul Etnografic