efainlacluj.ro

România are cele mai multe absolvente din UE în domeniile STEM: științe naturale, matematică, inginerie etc

În ultimii ani, s-a acordat o atenție tot mai mare reprezentării femeilor în domeniile educației STEM: științele naturale, matematica și statisticile, tehnologiile informației și comunicațiilor, ingineria, producția și construcțiile. Femeile sunt în mare măsură subreprezentate în aceste domenii.

În 2021, în Uniunea Europeană, absolventele de învățământ superior (nivelurile 5-8 ale Clasificării Standard Internaționale a Educației – ISCED) în domeniile STEM au reprezentat 32,8% din totalul absolvenților, cu 0,3 puncte procentuale mai mult decât în 2020 (32,5%).

Cele mai mari procente de absolvente în domeniile STEM în 2021 au fost înregistrate în România (42,5%), Polonia (41,5%), Grecia (40,9%) și Italia (39,0%).

La cealaltă extremă a scalei, cele mai mici procente au fost raportate în Belgia (27,4%), Spania și Germania (ambele 27,7%) și Austria (28,0%).

Source dataset: tps00217

Datele furnizate arată că România se află în fruntea clasamentului în ceea ce privește procentul de femei absolvente în domeniile STEM în raport cu totalul absolvenților de învățământ superior din aceste domenii. Acest lucru indică un progres semnificativ în implicarea femeilor în educația și carierele STEM din țară. Cu toate acestea, este important să se continue eforturile de a spori participarea femeilor în aceste domenii pentru a asigura o reprezentare echilibrată și pentru a exploata pe deplin potențialul diversității în progresul științific și tehnologic al țării.

foto: captura fsega

Read Previous

Sprijin financiar pentru unitățile de cult din Cluj-Napoca: oportunitate pentru dezvoltare și conservare

Read Next

Foodcourt-ul din Iulius Mall va găzdui un turneu de șah pentru participanți cu vârste între 5 și 18 ani.