efainlacluj.ro

România este în topul statelor din UE privind numărul de căsătorii la 1000 de locuitori. Vezi harta căsătorii & divorțuri in UE

Datele furnizate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, oferă o privire profundă asupra evoluțiilor recente în ceea ce privește căsătoriile și divorțurile în statele membre. În deceniile recente, s-a observat o schimbare semnificativă în modelele de formare și dizolvare a familiilor, iar datele statistice oferă o imagine clară a acestor tendințe.

Unul dintre aspectele notabile este scăderea numărului de căsătorii la 1.000 de persoane în UE, în timp ce numărul divorțurilor a crescut. Acest fenomen poate fi interpretat în diferite moduri, reflectând schimbările culturale, sociale și economice din societatea contemporană. Cu toate acestea, încetinirea acestor tendințe în ultimii ani poate sugera o stabilizare sau o modificare a atitudinilor față de căsătorie și relațiile de cuplu.

Harta Casatoriilor la 1000 de persoane. SURSA: EUROSTAT

💍👰 În 2021, țările UE cu cel mai mare număr de căsătorii raportat la populație au fost:

🇭🇺 Ungaria (7,4 căsătorii la 1 000 de persoane)

🇷🇴 România, 🇱🇻 Letonia și 🇱🇹 Lituania (toate cu 6,0)

Cele mai scăzute rate de căsătorie în: 🇸🇮 Slovenia și 🇵🇹 Portugalia (ambele cu 2,8 căsătorii la 1 000 de persoane) 🇱🇺 Luxemburg (3,0)

Harta divorturilor la 1000 de persoane in 2021. Sursa: EUROSTAT

Read Previous

Electric Castle deschide G-Info Spot, un alt fel de a vorbi despre educație sexuală, la festival și în afara lui.

Read Next

Transylvania Open WTA 250 are locul asigurat în circuitul WTA! Când va avea loc ediția din anul 2025.