efainlacluj.ro

Salt spectaculos al Universitatii Babes Bolyai in clasamentul mondial. Pe ce loc a ajuns?!

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziție în țară în clasamentul UI GreenMetric 2022 (https://greenmetric.ui.ac.id/rankings/overall-rankings-2022) dat publicității la începutul acestei săptămâni.

Potrivit clasamentului, UBB ocupă locul 1 la nivel național dintre cele 11 universități românești  incluse în clasament, scorul total de 7.445 de puncte reprezentând o creștere semnificativă față de cel înregistrat în anul 2021 (6775 de puncte). Noul clasament aduce o creștere semnificativă și la nivel internațional, UBB ocupând poziția 228, față de poziția 287 înregistrată în anul 2021, dintr-un număr total de 956 de universități din 80 de țări.

Realizat anual începând din 2010, clasamentul internațional UI GreenMetrics ierarhizează universitățile lumii în funcție de șase indicatori principali, legați de dezvoltarea sustenabilă și schimbările climatice: infrastructură, transport, investiții legate de conservarea energiei și resurse regenerabile, managementul deșeurilor și al apei.

Mă bucur că la sfârșit de an, dincolo de prima poziție în țară în al șaptelea an consecutiv în rankingurile academice internaționale ale universităților (sumarizate în Metarankingul Universitar), UBB se profilează și ca un actor performant în paradigma dezvoltării sustenabile. Am propus Programul „UBB Goes Green” cu câțiva ani în urmă, UBB crescând de atunci an de an sub acest aspect, ajungând întâi pe podium, apoi pe locul 1 în țară, cu o performanță tot mai mare la nivel internațional. Acest lucru nu este întâmplător, UBB fiind confirmată ca prima universitate din țară în domeniu și în rankingul dezvoltării sustenabile QS 2023 (https://news.ubbcluj.ro/ubb-performanta-si-in-relatia-academica-cu-mediul-si-societatea/), mai comprehensiv decât UI GreenMetric 2022. O universitate world-class trebuie să exceleze în primul rând academic, dar în lumea modernă sustenabilitatea trebuie să-i coloreze toate misiunile (educație/cercetare/relația cu societatea) și activitățile administrative, iar la UBB acest lucru se întâmplă deja, ceea ce mă bucură.”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Read Previous

Transylvania Open votat de catre jucatoarele de tenis drept “Cel mai bun turneu WTA250 din lume”

Read Next

Impresionant. Cum a fost surprins Targul de Craciun din Floresti pe timp de noapte. GALERIE FOTO DRONĂ & VIDEO