Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în premieră, între 4-8 noiembrie 2024, ”Săptămâna Conștientizării”, cu mai multe evenimente dedicate studenților și tematică de mare actualitate în societate: hărțuirea stradală, violența domestică și consumul de substanțe.
Organizarea acestei prime ediții în campusul USAMV Cluj-Napoca aparține Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD), Centrului de Învățare pe tot Parcursul Vieții și Centrului de Incluziune pentru Persoane cu Dizabilități, în parteneriat cu Centrul Filia și Asociația Preventis.
Evenimentul dedicat studenților propune crearea unui spațiu de dialog deschis și informativ pe teme de actualitate și extrem de relevante: hărțuirea stradală, violența domestică și consumul de substanțe. Aceste probleme pot afecta direct siguranța, sănătatea mentală și fizică, precum și bunăstarea emoțională a studenților.
”Considerăm că problematica abordată sub diferite forme – expoziție, workshop-uri și spectacol – este adecvată unui proces de educație non-formală prin care cunoașterea și trăirile rămân grefate în minte și suflet pe tot parcursul vieții. #SăptămânaConștientizării este organizată în premieră la universitatea noastră și așteptăm studenții de la toate facultățile noastre în număr cât mai mare la toate evenimentele care le sunt dedicate. Scopul acestora este de a crește gradul de conștientizare, de a dialoga și de a oferi soluții concretepentru prevenirea și gestionarea situațiilor de hărțuire stradală, violență domestică și consum de substanțe”, a explicat Lect. dr. Mirela Fărăgău, care face parte din echipa de organizare.
Evenimentele organizate în #SăptămânaConștientizării sunt:
* Expoziția de tricouri inscripționate cu mesaje ale victimelor violenței domestice ”Unele rufe se spală în public” – organizată de Centrul Filia București, 4-8 noiembrie, în holul Institutului de Științele Vieții;
* Spectacol de dramaturgie colectivă, instalație performativă în colaborare cu Centrul Filia, pe tema violenței domestice: ”Unele rufe se spală în public” – 6 noiembrie (ora 18.00, clădirea DPPD). Regia: Anda Drăgan. Cu: Ioana Cojocărescu, Sorana Eșanu și Cătălina Nichitin. Univers sonor: Octavian Șaramet;
* Workshop ”StandUp! Ia atitudine împotriva hărțuirii stradale” – susținut de Ioana Mureșan (Centrul Filia), 8 noiembrie (10.00, Biblioteca USAMV Cluj-Napoca, Amfiteatrul Roșu);
* Workshop ”Viceversa. Despre gânduri și adicții” – susținut de Daiana Ilaș și Melody Cernișov (Asociația Preventis Cluj-Napoca), 8 noiembrie (11.30, Amfiteatrul Roșu).
Echipa de organizare ”Săptămâna Conștientizării”: Prof. dr. Ioana Roman, Conf. dr. Alina Crișan, Lect. dr. Mirela Fărăgău, Lect. dr. Tunde Giurgiuman, Lect. dr. Adela Câmpan, Asist. dr. Alexandra Călugăr, Asist. drd. Mara Dezmirean, Dr. ing. Camelia Alămorean.
Accesul studenților la toate evenimentele este gratuit, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile se fac prin formularul https://tinyurl.com/yc4pa93h. Mulțumim partenerilor, care alături de sponsorii Meron Bakery și WinePoint, întregesc cu entuziasm acestdemers educațional!