efainlacluj.ro

Saptamana viitoare se reia scoala. Se reduce numarul de TEZE.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anuntat luni, într-o conferință de presă, despre modalitatea în care elevii din România vor începe școala în 8 noiembrie, în condiții de pandemie.

”În data de 8 noiembrie,școala va începe. Există un document, o anexă, în care s-au prezentat o serie de masuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezența fizică, în limita în care condițiile sanitare pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Este un principiu de bază. Nu voi abdica de la acest principiu.

Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având deja acceptul exprimat pentru propunerea Consilului Național al Elevilor, propunere care este însușită de Ministerul Educației, pentru un mod de funcționare adaptat realităților.” – a spus Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Ecucației a anunțat că, în acest an școlar, ”în mod special”, elevii vor avea un număr redus de teze.

”Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei de Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa VIII-a vom avea un număr de două teze, în loc de trei teze. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei.

Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim despre elev de gimnaziu, fie că vorbim de cei de liceu” – a mai spus ministrul Educației.

Read Previous

Palatul Reduta de pe str. Memorandumului, reabilitat prin fonduri europene

Read Next

LISTA saptamanala a castigatorilor la LOTERIA VACCINARII. Vezi daca ai castigat.

Leave a Reply