efainlacluj.ro

Satele Panticeu & Ghirisul Roman si Chesau (Mociu) vor beneficia de canalizare

Se extind rețelele de canalizare în două localități din comuna Mociu

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de înființare a rețelelor de canalizare menajeră în satele Ghirișul Român și Chesău din comuna Mociu.

În prezent, deși satele Ghirișul Român și Chesău beneficiază de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă operat de Compania de Apă „Someș” S.A., ele nu dispun și de rețele de canalizare corespunzătoare, pentru colectarea și transportul apelor uzate.
În acest sens, pentru îmbunătățirea confortului locuitorilor din cele două localități, dar și pentru protejarea mediului înconjurător, Primăria comunei Mociu a inițiat un proiect de amenajare a unei rețele publice de canalizare. Conform proiectului, aceasta se va racorda la canalizarea existentă în localitatea Mociu, locație în care este amplasată și stația de epurare.

De asemenea, Localitatea Panticeu va beneficia de rețea de canalizare

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de înființare a rețelei de canalizare în localitatea clujeană Panticeu.

Reședința comunei Panticeu nu dispune în prezent de un sistem centralizat de colectare, transport și epurare a apelor uzate menajere, acestea fiind deversate în fose septice individuale, fapt care afectează calitatea mediului înconjurător.
Pentru rezolvarea acestei situații, Primăria comunei Panticeu a realizat un proiect ce prevede înființarea unei rețele de canalizare pe o lungime totală cumulată de peste 10.000 metri. Ea va urmări trama stradală și, pe cât posibil, panta naturală a terenului, în contextul în care rețeaua a fost proiectată pentru a funcționa în sistem gravitațional. De asemenea, va fi construită o stație de epurare pentru tratarea apelor uzate.
Prin realizarea acestei investiții se urmărește creșterea gradului de siguranță și confort, precum și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor satului Panticeu.

Read Previous

La Cluj se va edifica singurul Centru de Patologie Vasculo-Cerebrala si Neurochirurgie din NV

Read Next

VIDEO. Istoria CLUJULUI cu Nicu Bendea si istoricul V. Bogosavlievici

Leave a Reply