efainlacluj.ro

Se face! A fost finalizat studiul de fezabilitate la parcul de 54 de hectare din Cluj! GALERIE FOTO!

🟢 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗳𝗲𝘇𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮𝗺𝗲𝗻𝗮𝗷𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘀𝘁 (𝟱𝟰 𝗵𝗮) 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁

În ședința Consiliului local programată pentru săptămâna viitoare, joi, 7 iulie, se va supune analizei și aprobării consilierilor studiul de fezabilitate pentru amenajarea Parcului Est.

Proiectul de amenajare a Parcului Est face parte din programul de investiții “Clujul Verde”, prin care primaria isi propune sa amenajeze parcuri și spații verzi în fiecare cartier al orașului, în suprafață totală de peste 200 ha.

Proiectul pentru Parcul Est a fost ales în urma unui concurs internațional de soluții. Acesta este realizat de către o echipă formată din Metapolis Architects S.P.R.L., în asociere cu S.C. Studio de peisaj Ana Horhat S.R.L. și S.C. Atelier Mass S.R.L.

Valoarea investiției pentru amenajarea viitorului Parc Est este de 96 milioane de euro. Pentru a finanța acest proiect primaria isi propune să identifice surse de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Investiția este compusă din următoarele obiecte:

1️⃣ Amenajarea biotopului zonă umedă, a zonelor sale de acces și de protecție – 188.127 mp

2️⃣ Amenajarea culoarului văii Becaș între Strada Sopor și Calea Someșeni – 108.416 mp

3️⃣ Amenajarea lacului 3, a zonelor sale de acces și de protecție – 86.815 mp

4️⃣ Amenajarea zonei de grădină publică urbană a parcului – 157.092 mp

În viitorul parc vor fi plantați un număr de 5.295 de arbori noi. 🌳🌳

Proiectul prevede și amenajarea de facilități sportive: construirea unei săli de sport, a unei săli de evenimente, dar și a unui teren de fotbal cu gazon hibrid, a 6 terenuri de tenis de câmp pe zgură, a 3 terenuri de baschet și a unor piste de alergare.

Potrivit aprecierilor jurului, proiectul „SHIFTING NATURES propune Parcul Est ca un spațiu continuu, care realizează o tranziție treptată de la o zonă umedă protejată la un parc liniștit, cu spații deschise generoase. Proiectul combină într-o manieră inteligentă fluiditatea zonei umede cu dispunerea ortogonală a plantației pepinierei pentru a realiza un desen coerent. Este un proiect construit cu mijloace minime — topografie, apă, vegetație și alei — iar rezultatul aduce o bogăție impresionantă și o diversitate de atmosfere, deschise pentru a evolua în timp și pentru a absorbi nevoi viitoare.”

Zona care poarta deja denumirea de „Parcul Est” are o suprafață totala de peste 50 de hectare și cuprinde luciul de apă și malurile Lacului 3, zona fostei pepiniere a RADP și o porțiune umedă care, alături de o salbă de lacuri, constituie un biotop unic în mediul urban. Prin integrarea în sistemul celorlalte plantații urbane, viitorul Parc Est va urma să devină un nod important în rețeaua verde a orașului și a zonei Estice a municipiului Cluj-Napoca.

Conceptul de amenajare a fost prezentat public în cadrul unei dezbateri organizată de CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică .
Broșura proiectului poate fi vizualizată la

https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/centrul-de-inovare-si-imaginatie-civica/prezentari-in-cadrul-ciic-2021/

Suesa: Ovidiu Cimpean

🇷🇴🇪🇺

🚴🌳🎾🌳⛹️🏃🤹🌳🌱🌼🍁🌳🦔🌳🐦🦢🦆🌳🐟🌳🏓🪃🪁🌳⚽🏀🥎🏐🌳🎻🪘🎷🎺🖼️👟🌳

CIIC

concursdesolutii

fondurieuropene

ClujulVerde

ParculEst

ClujNapoca

Read Previous

Studentii de la UTCN au obtinut locul 1 la o competitie importanta din SUA. Au invins marile universitati din SUA

Read Next

Metroul din Cluj tot mai departe! Licitatii peste licitatii amanate. Deputat clujean: ”Emil Boc nu mai are nici o scuza”