Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Pe 9 martie, Comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj va dezbate un mare proiect imobiliar propus de Bio Green House (BGH), dezvoltatorul acestuia. Terenul dedicat proiectului se află la limita dintre municipiul Cluj-Napoca și comuna Baciu și se întinde pe o suprafață de 15,5 hectare, conform Media 9.
Proiectul a fost conceput de biroul de urbanism și arhitectură TransForm Cluj.
BGH Baciu este o companie specializată în construcții rezidențiale și nerezidențiale și a avut în 2021 o cifră de afaceri de 4,1 milioane de lei și un profit net de 1 milion de lei cu șase angajați. Asociații BGH sunt Ion Susan (80%) și Alexandra Ranta (20%).
Proiectul propune construirea a 25 de imobile, cele mai înalte având nouă etaje. Beneficiarii proiectului vor construi un nod rutier cu sens giratoriu la accesul principal, iar arterele rutiere din interior vor avea două benzi, piste de biciclete și trotuare. Conexiunea cu strada Valea Seacă se va face prin trei benzi auto.
În cadrul proiectului vor fi create spații verzi, creșă, grădiniță, parc de joacă pentru copii, unități comerciale și de servicii. Parcul va avea inițial o suprafață de 7.000 metri pătrați, iar ulterior va fi extins. Terenul pe care BGH vrea să investească se află în intravilan și extravilan, având destinația de curți construcții și teren arabil.
Zona mixtă cu locuire și servicii/comerț a fost amplasată lângă axul principal de circulație, în timp ce zona de locuire colectivă se va întinde pe restul parcelei studiate. Parcul se va afla în centrul proiectului, iar acesta va fi realizat în patru faze. Investițiile necesare proiectului vor fi acoperite integral de către investitor