efainlacluj.ro

Servicii medicale și stomatologice în școlile clujene. Câte cabinete sunt în școlile clujene.

Cluj-Napoca: Servicii medicale și stomatologice în școlile clujene. Primăria investește în cabinetele școlare și servicii medicale de calitate pentru elevi

Emil Boc a anuntat pe pagina personala de facebook ca în școlile clujene toți elevii trebuie să se simtă în siguranță, iar părinții și profesorii să știe că sunt sprijiniți și la nivel de servicii medicale în școală.

“Am fost săptămâna aceasta la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, unde sunt amenajate două cabinete școlare – medical și stomatologic. În acest context am discutat cu personalul medical, conducerea școlii, dar și cu elevii despre nevoile lor și în general, despre ceea ce înseamnă sănătate în școli.” a spus Boc

Primăria Cluj-Napoca prin D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală – asigură buna funcționare a cabinetelor școlare medicale și stomatologice din unitățile de învățământ. 62 școli și licee, respectiv 45 grădinițe din municipiu au în incintă cabinete medicale amenajate cu sprijinul municipalității. De asemenea, în total, 20 cabinete stomatologice pentru elevi sunt funcționale în școlile clujene odată cu începerea anului școlar.

D.A.S.M. ține aproape de unitățile de învățământ, astfel încât elevii să aibă acces la servicii medicale de calitate. În cursul verii, la fiecare cabinet s-a făcut revizia aparaturii.

Asistența medicală pentru preșcolari și elevi în Cluj-Napoca este asigurată de 30 medici de medicină generală și 101 asistente medicale, personal în slujba a 8000 preșcolari și cca. 40.000 elevi. În privința serviciilor stomatologice, 19 medici stomatologi și 15 asistente sunt prezenți în cabinetele din unitățile de învățământ. Le mulțumesc fiecăruia pentru toată implicarea lor!

Foto: Vizită la Școala Gimanzială „Ion Agârbiceanu”

Read Previous

UBB ocupă locul 15 în clasamentul universităților din Europa de Est.

Read Next

Biletul de sănătate revine în două stații SMART din Cluj. Genuflexiuni și pedalare pentru bilete gratuite.