efainlacluj.ro

Servicii stomatologice gratuite pentru persoanele cu venituri reduse din Cluj-Napoca.

Extinderea serviciilor stomatologice gratuite pentru persoanele cu venituri reduse.

La Cluj-Napoca persoanele fără venituri sau cu venituri reduse – pensionari, șomeri, persoane cu dizabilități – beneficiază de servicii stomatologice gratuite prin programul multianual al Primăriei realizat de D.A.S.M. în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” – Facultatea de Medicină Dentară și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Primăria susține majorarea plafonului pentru pensionari la 1.500 lei pentru asigurarea accesului la servicii gratuite de medicină dentară.

În acest scop, Primăria a inițiat procedura de consultare publică pentru modificarea regulamentului, astfel încât plafonul de venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale pentru pensionarii cu domiciliul în Cluj-Napoca să crească de la 1000 lei la 1500 lei, în vederea înscrierii în Programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”.

Beneficiarii programului, odată ce va fi aprobat noul regulament, sunt următoarele categorii de persoane cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca:
e) pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1500 lei;
f) persoanele cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat,
g) șomeri care beneficiaza de indemnizație de șomai de până la 700 lei și șomerii neindemnizați aflați în evidențele A.J.O.F.M. Cluj;
h) persoanele fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele D.A.S.M., beneficiare de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei sau masã la cantina de ajutor social, în condițiile legii.

Etapa consultării publice are loc în perioada 27 septembrie – 12 octombrie 2023. Mai multe detalii sunt publicate pe site-ul instituției.

Mai multe informații:

Primăria alături de parteneri asigură, pe de o parte, buna funcționare a trei cabinete stomatologice universitare și, pe de altă parte, oferă susținere financiară pentru ca persoanele aflate în situații dificile de viață să poată beneficia de servicii de stomatologie de calitate, gratuit.

Personalul medical din aceste cabinete este reprezentat de patru medici și trei asistente medicale care, alături de studenții de la Facultatea de Medicină Dentară, oferă consultații stomatologice, tratamente de urgență ale afecțiunilor dentare și parodontale, tratamente curative, dar și activități de educație buco-dentară, tehnici de periaj, igienizare, profilaxie.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca asigură funcționarea a 20 de cabinete stomatologice dedicate elevilor, care sunt amenajate în școlile din municipiu.

Foto: cabinete stomatologice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca & cabinete stomatologice școlare din Municipiul Cluj-Napoca

Read Previous

Au început lucrările la cel mai mare parc sportiv din Florești! GALERIE FOTO

Read Next

Revin studenții la Cluj-Napoca iar CTP anunță liniile pe care va suplimenta numărul mijloacelor de transport.