efainlacluj.ro

Sf. Hristofor – O inspirație pentru noul Centru de Îngrijiri Paliative pentru Copii din Cluj. Cum pot ajuta clujenii noul proiect

Într-o lume în care copiii se confruntă cu suferințe incurabile, fiecare gest de compasiune și sprijin contează.

Preotul medic Bogdan Chiorean, Managerul și Preotul Centrului de Îngrijiri Paliative sf. Nectarie din Cluj, pregătește deschiderea unui nou centru de îngrijiri paliative în Cluj, destinat exclusiv copiilor aflați în suferințe extreme. Noul centru va purta numele de sf. Hristofor, în cinstea Sfântului Mucenic Hristofor, cel care va deveni patronul acestui spital dedicat celor mai vulnerabili pacienți.

Într-un mod inovator, preotul Bogdan Chiorean sugerează că, atunci când copiii suferă de o boală incurabilă, transferul simbolic al durerii către un animal de pluș preferat poate fi o modalitate eficientă de a gestiona suferința.

Noul centru de Îngrijiri Paliative pentru Copii din Cluj va fi patronat de Sfântul Mucenic Hristofor, a cărui sărbătoare a fost celebrată recent. În iconografie și în tablourile religioase, Sfântul Hristofor este adesea reprezentat ca un uriaș care poartă un copil în brațe.

Această imagine simbolică transmite puterea și devotamentul necesare pentru a purta povara unui inocent. Sfântul Hristofor devine astfel o sursă de inspirație pentru misiunea Centrului de Îngrijiri Paliative sf. Hristofor din Cluj.

Pentru a sprijini construirea și funcționarea acestui nou centru de îngrijiri paliative pentru copii, preotul Bogdan Chiorean îndeamnă oamenii să devină “uriași” în viețile celor aflați în suferință.

Donațiile reprezintă o modalitate prin care fiecare persoană poate contribui la această cauză nobilă. Prin trimiterea unui SMS cu textul “JOY” la numărul 8845 și o donație recurentă de 2 euro, oricine poate face parte din această inițiativă de a aduce bucurie și alinare copiilor care se confruntă cu suferințe extreme.

Read Previous

Magia Clujului în imagini surprinse de fotograful clujean Alexandra Toma chiar din turnul Bisericii sf. Mihail. FOTO

Read Next

Cluj – Un exemplu remarcabil al integrității medicale: Judetul cu cea mai mică rată de corupție în sistemul sanitar!