efainlacluj.ro

Simona Halep a ajuns la festival: ”Mă bucur foarte mult că am revenit la Cluj!”

Paradă spectaculoasă și demonstrații sportive de excepție la Sports Festival

Simona Halep a ajuns la festival: ”Mă bucur foarte mult că am revenit la Cluj!”

Tradiționala paradă a cluburilor sportive a colorat Sports Festival și a arătat, din nou, cât de diversă este lumea sportului. Peste 3.000 de copiii de la aproape 100 de cluburi sportive au defilat vineri seara, din Parcul Central din Cluj-Napoca, până în fața scenei mari a festivalului amplasată. Cel mai mare eveniment multi sport din România dedicat sportului de masă a debutat joi. Tot vineri a ajuns la Cluj Simona Halep care a fost așteptată cu flori și aplauze pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca. 

Marea campioană a României a fost întâmpinată de Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, și de Patrick Ciorcilă, co-fondator Sports Festival, dar și de zeci de oameni care s-au oprit să o vadă și să o aplaude. Simona va face echipă cu Andrei Pavel și va juca sâmbătă seara, de la ora 18:00, la demonstrativul de tenis organizat în cadrul Sports Festival, contra lui Andre Agassi și Steffi Graf. Cei doi invitați de peste ocean vor juca pentru prima oară în România, iar formula de patru este o premieră globală. 

Simona Halep: Mă simt bine, mă bucur foarte mult că am revenit la Cluj. A fost o perioadă dificilă, dar acum mă gândesc doar la mine și primirea este superbă. Nu sunt un expert în dublu, dar am încredere în Andrei. Va fi un meci frumos, jucăm cu două legende ale tenisului și o să fie cu siguranță o atmosferă deosebită. Aici oamenii sunt deosebiți și întotdeauna au venit să ne susțină. În totdeauna când am jucat la Cluj a fost minunat!”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: I-am spus bun venit şi revenit acasă. Sunt convins că aici se simte ca acasă. M-a impresionat faptul că oamenii de la aeroport au aplaudat. Asta arată că Simona rămâne în sufletul românilor. I s-a făcut o mare nedreptate.  Să o încurajăm mâine în Sala Polivalentă şi să îi urăm drum bun în tenisul mondial. Simona inspiră o generaţie întreagă.”

Sports Festival 2024 transformă Cluj-Napoca în epicentrul sportului mondial și aduce în fața publicului o multitudine de activități sportive atractive și ocazii unice precum: demonstrativul de tenis în premieră mondială cu Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep și Andrei Pavel, masterclass cu legende ale tenisului mondial, discuții cu sportivi români de renume, inițiere în 30 de sporturi, competițiile precum traseu Survivor România, Crosul Supereroilor, premiere pentru festival: Red Bull Four 2 Score și Canicross. Nu vor lipsesc de la Sports Festival demonstrațiile de dans, clasele de sport la scenă, mâncarea delicioasă și concerte pline de energie. Ca de obicei, accesul în zona outdoor de festival este liberă.

Patrick Ciorcilă: „ Vedem aici zeci de mii de oameni în fiecare zi, care o să vină în cele patru zile și simțim că lăsăm ceva în urmă. Bineînțeles că te face să te simți bine când lumea te felicită, dar te face și mai fericit când pui pasiune în ceea ce faci și vezi că creează un impact. Cred că Sports Festival e un eveniment de referință pentru România. Suntem conștienți că nu poti schimba lumea în 4 zile, dar noi vrem să tragem un semnal de alarmă. Cuvântul de bază pentru eveniment și toată echipa este pasiune.

HIGHLIGHTS SPORTS FESTIVAL – SÂMBĂTĂ, 15 IUNIE

Sports Festival continuă sâmbătă cu marele meci demonstrativ de tenis care va avea loc începând cu ora 18:00, în BTarena. Meciul se va juca pe suprafață hard. Invitații speciali sunt Andre Agassi și Steffi Graf, doi dintre cei mai mari jucători ai tenisului mondial. 

Zona de inițiere va fi deschisă între orele 10:00-19:00. Aici, cei mici, dar și cei mari pot să încerce gratuit cele 30 de sporturi disponibile anul acesta în zonele special amenajate: aikido, atletism, baschet, bocce, caiac, ciclism, cross training, functional training, dance, escaladă, fotbal, gimnastică ritmică, gimnastică aerobică, kyokushin, handbal, majorete, roundnet, rugby, șah, schi fond, tenis de câmp, volei, judo, patinaj pe role, fitness Worldclass, golf, tenis de masă, canicross, evaluare motrice și badminton.

Sports Talks aduce în fața publicului noi personalități importante din lumea sportului care vor vorbi despre tema acestei ediții: motivația. Participanții vor putea descoperi povești fascinante de culise. Moderatori: Cristian Mîndru și Mihnea Măruță.

Sâmbătă, 15 iunie● 11:00 – 11:30 – Toma Coconea, atlet de anduranță și parapantist, singurul participant la toate edițiile Red Bull X-Alps din lume● 11:45 – 12:15 – Constantina Diță, fostă atletă, campioană olimpică la maraton● 12:30 – 13:00 – George Baltă, speaker motivațional, fost rugbist● 13:15 – 13:45 – Virginia Ruzici, fostă jucătoare profesionistă de tenis (BEST: 8WTA), fost manager al Simonei Halep și comentator Eurosport

13:45 – 15:15 – Coffee Break● 15:15 – 15:45 – Theo Cercel, preparator fizic român care a lucrat cu: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan● 16:00 – 16:30 – Emi Cățe, jucător de baschet român (U-BT Cluj-Napoca)● 16:45 – 17:15 – Ania Caill, cea mai bună schioare alpină din România, singura reprezentantă a României în Cupa Mondială de Schi Alpin, cu două participări la Jocurile Olimpice de Iarnă & Ioan Achiriloaie, antrenorul Aniei Caill, fost schior profesionist de schi alpin olimpic (Jocurile Olimpice 2014)

Jorge și Ștefania vor fi invitații speciali de sâmbătă la circuitul Survivor România, locul unde fanii celebrei emisiuni se pot întrece în forță, rezistență și îndemânare.

La scena mare a festivalului revin cei de la Voltaj. Concertul lor a fost reprogramat din cauza vremii sâmbătă, laora 16:00. Seara atmosfera va fi întreținută de MC Dylma. În timpul zilei, la scenă vor fi organizate diverse clase de aerobic, fitness și dans.

Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sport din România, a ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție. În 2023, a atras un număr record de participanți: peste 150.000 de copii și adulți au descoperit și s-au bucurat de un întreg univers al sportului. Festivalul înseamnă 4 zile dedicate sportului care includ activități de inițiere, provocări sportive, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, masterclassuri dedicate profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive și evenimente demonstrative care transformă sportul într-un adevărat spectacol.

www.sportsfestival.com/

Read Previous

O nouă companie aeriană își face apariția pe Aeroportul din Cluj.

Read Next

Andre Agassi și Steffi Graf au acceptat greu invitația de a juca în România. Ciorcilă: “A trebuit să le explicăm cât de sigur e Clujul”