efainlacluj.ro

Studenții UBB au pus mâna la o campanie de curățenie de toamnă în Grădina Botanică.

Într-un eveniment desfășurat în Grădina Botanică din Cluj, UBB Goes Green a marcat redeschiderea activităților studențești cu un angajament ferm față de ecologie. Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, și prorectorii universității au onorat manifestarea cu prezența lor, subliniind importanța implicării studenților în această inițiativă.

Aproximativ 150 de studenți voluntari au contribuit la o campanie de curățenie de toamnă în Grădina Botanică, demonstrând un entuziasm și angajament remarcabile. Recunoștința organizatorilor față de acești tineri implicați a fost evidentă.

De asemenea, evenimentul a evidențiat eforturile depuse în renovarea Sectorului dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere. Aici, vizitatorii pot descoperi informații despre 40 de specii de plante cu valențe aromatice, condimentare, medicinale și ornamentale, beneficiind de texte informative disponibile și în limbajul Braille. Președintele Asociației Nevăzătorilor din România, Filiala Județeană Cluj, dl. Florentin Rădulescu, a fost prezent pentru a susține această inițiativă. Detalii cu privire la eveniment și sectorul respectiv au fost expuse de către directorul Grădinii Botanice, conf. dr. Mihai Pușcaș.

Această colaborare între UBB și Grădina Botanică din Cluj nu doar evidențiază importanța protejării mediului, dar și promovează accesul la cunoaștere pentru toți, inclusiv pentru cei cu deficiențe de vedere. Hashtag-urile #ubbgoesgreen și #UBBincomunitate reflectă cu precizie angajamentul continuu al comunității academice în direcția sustenabilității și incluziunii sociale.

Read Previous

Emil Boc: ”Așteptăm planul de circulație de la METROU. Calea Mănăștur va avea benzi dedicate de BUS”

Read Next

Vine zăpada la Cluj?! Meteorologii anunță averse sub formă de zăpadă la peste 1400 metri altitudine!