efainlacluj.ro

Suma exorbitanta oferita de Consiliul Local Cluj-Napoca pentru cladirea BCR. Primaria isi va muta angajatii aici

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat cumpărarea clădirii Băncii Comerciale Române (BCR) pe care aceasta cere 6,5 milioane de euro.

Edilul Emil Boc susține că imobilul BCR va putea fi revândut de către municipalitate după câțiva ani deoarece prețul acestuia nu va scădea în timp, conform Media 9. În actualul sediu al BCR ar urma să fie mutați angajații Primăriei Cluj-Napoca (PCN) care lucrează în trei clădiri: Moților 1 (are nevoie de consolidări la pod și la acoperiș), Moților 7 (va fi demolată pentru a face loc unei stații de metrou), Bd. Eroilor 1 – Direcția taxe și impozite (va intra în renovare).

Angajații PCN ar urma să se mute mute în clădirea de pe str. G. Barițiu pe o perioadă de doi ani (între 22 și 27 de luni). Imobilul va trebuie să fie adaptat unui trafic zilnic de până la 1.400 de persoane. În prezent, 500 de angajați au primăriei își derulează activitatea în spații de 2.900 mp, în condițiile în care clădirea BNR are 8.000 mp.

Foto: Ziar de Cluj

Terenul de sub clădire este al PCN, fiind concesionat către BCR până în 2093. Banca de la București cere 6,5 milioane de euro pentru imobilul său. Prețul final urmează să se stabilească în urma unei licitații, pentru care PCN va forma o comisie specială.

Boc a pus ochii și pe “Conti”

Primarul vrea ca achiziția să se facă prin bani de la bugetul local, nu prin credit bancar. “Primăria este acum ineficientă din perspectiva spațiului cerut de lege pentru funcționarii publici și relația lor cu cetățenii. Nu putem cumpăra clădirea pe bucăți, ne ajută să rezolvăm probleme de spații pe timp scurt, mediu și lung.

Nu aruncăm bani pe apa sâmbetei. În nouă ani ne recuperăm investiția dacă am plăti chirii, clădirea nu își pierde valoare. Peste un an clujenii ar fi ieșit în stradă, nemulțumiți că PCN nu și-a exercitat dreptul de preemțiune pentru o clădire în zona centrală”, a argumentat Boc.

Articolul intreg aici:

https://www.transilvaniabusiness.ro/2022/07/06/municipalitatea-clujeana-jucator-pe-piata-imobiliara-cumpara-cladirea-bcr/

Read Previous

Cluj-Napoca are cea mai rapida crestere economica din Uniunea Europeana. In ce se reflecta cresterea

Read Next

Clujenii se pot bucura de 16 noi trasee turistice omologate. Vezi lista acestora