efainlacluj.ro

Sute de studenți de la cele șase universități din Cluj au susținut spectacole, ateliere și au participat la parada Zilelor Clujului, în cadrul Zilelor Universităților Clujene

Uniunea Universităților Clujene (UUC), sub egida Zilele Clujului 2023, organizat, în premieră, în perioada 15-20 mai, Zilele Universităților Clujene, eveniment dedicat comunității locale, cu scopul de a promova multiculturalitatea, diversitatea și solidaritatea din cadrul celor șase universități membre. 

La activitățile culturale din cadrul evenimentului au participat sute de studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Artă de Design din Cluj-Napoca și Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul primei ediții a Zilelor Universităților Clujene 2023, studenții de la UBB, UMF, USAMV și UTCN s-au întrecut încompetiții sportive, de fotbal și baschet, care s-au desfășurat în Parcul Sportiv ”Porf. Dr. Iuliu Hațieganu”. 

Publicul clujean a avut ocazia să asiste și la un spectacol de teatru intitulat „Comedie de modă veche”, susținut de actorii Elena Ivanca și Sorin Misirianțu și organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. De asemenea, pe scena Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”, a avut loc miercuri, 17 mai, spectacolul ”Ritmic de mai”, la care au participat Ansamblul Folcloric ”Românașul” și trupa de dans modern ”NOVA”, ambele din cadrul UTCN. 

La sfârșit de săptămână, Piața Muzeului și Casa Matei Corvin au găzduit workshop-uri tematice și expoziții de artă susținute de studenții Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.

În Iulius Parc, clujenii au participat la două seri de spectacole, susținute de studenții clujeni. Vineri, 19 mai, Ansamblul Folcloric Studențesc ”Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai, Ansamblul de chitare și Cvintetul de alămuri ”Quantum Brass” ale Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și Uad’da hek, trupa de rock unppluged a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca au urcat pe scena de la Iulius Parc unde au încântat publicul cu repertoriul lor. 

Zilele Universităților Clujene au continuat sâmbătă, 20 mai,cu un workshop organizat de departamentul Foto-Video al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, dar și cu marea și mult așteptata Paradă a Zilelor Clujului, la care au luat parte studenți ai celor șase universități clujene. 

Zilele Universităților Clujene s-au încheiat cu un spectacol susținut în Iulius Parc de Ansamblul Folcloric ”Tradiții Someșul Napoca” și trupa Yelia, ambele de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Pe scenă au urcat și Orchestra MedStrings și corul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu.

”Ne bucurăm foarte mult că acest eveniment s-a bucurat de un real succes, atât în rândul membrilor comunității academice, cât și al comunității clujene, care a avut oportunitatea de a-i cunoaște mai bine pe studenții noștri, de a afla că preocupările și talentele lor se extind dincolo de băncile facultăților. Ne mândrim cu studenții noștri și sperăm că această manifestare va deveni o tradiție a Uniunii Universităților Clujene. Felicit toate universitățile implicate în acest proiect și adresez mulțumiri Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu,rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și actualul președinte al Uniunii Universităților Clujene.

Read Previous

VIDEO. 300.000 de participanti a avut Zilele Clujului in acest an.

Read Next

Cand o sa se intample asta si in judetul Cluj? VIDEO