efainlacluj.ro

Sute de tineri din Cluj au fost informați despre prevenirea consumului de DROGURI în cadrul unei conferințe.

📌𝐀 𝐝𝐨𝐮𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭𝐞𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐫𝐚𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐢

👩‍🎓𝐒𝐮𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐞

🔹Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, organism cu rol consultativ ce funcționează pe lângă Consiliul Județean Cluj, a organizat, la finalul săptămânii trecute, cea de-a doua ediție a conferinței „𝐏𝐑𝐄𝐕𝐄𝐍𝐈𝐑𝐄𝐀 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐔𝐌𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐎𝐆𝐔𝐑𝐈 𝐈𝐍 𝐑𝐀𝐍𝐃𝐔𝐋 𝐀𝐃𝐎𝐋𝐄𝐒𝐂𝐄𝐍𝐓𝐈𝐋𝐎𝐑 𝐂𝐋𝐔𝐉𝐄𝐍𝐈 – 𝐀𝐋𝐄𝐆”.

🔔La evenimentul desfășurat în municipiul Dej au fost prezenți peste 𝟒𝟎𝟎 de elevi, profesori și părinți, care au fost informați cu privire la consecințele consumului de substanțe interzise și cu privire la importanța și necesitatea solicitării ajutorului de specialitate, atunci când e cazul, ajutor care se află la îndemâna lor.

🔹Pe parcursul conferinței au luat cuvântul
📌domnul Mircea Abrudean – Secretarul General al Guvernului României,
📌domnul Sorin Ion – Secretar de Stat în Ministerul Educației,
📌domnul Morar Costan – Primarul municipiului Dej,
📌doamna Marinela Marc – Inspector Școlar General – Inspectoratul Școlar Județean Cluj,
📌doamna Maria Forna – consilier județean și președinte al ATOP Cluj,
📌domnul comisar șef Sebastian Marcu – Șeful Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj,
📌precum și doamna Meda Voievod – Inspector Principal, Șeful Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

🟣Totodată, pentru a crește gradul de conștientizare a tinerilor și în vederea informării acestora cu privire la pericolul reprezentat de consumul de substanțe psihoactive, la acțiune a participat și domnul 𝐒𝐞𝐛𝐚𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐮𝐭̦, reprezentant al Teen Challange Cluj. 🔸Acesta s-a confesat celor prezenți și a dezvăluit, cu sinceritate, experiența nefericită și marcantă prin care a trecut ca fost consumator, actualmente reabilitat. Sebastian Petruț a îndemnat, pe baza propriilor trăiri, tinerii să solicite ajutor atunci când au probleme.

🔙Reamintim faptul că în luna decembrie a anului trecut, în municipiul Cluj-Napoca a avut loc prima ediție a acestei conferințe, la care au participat peste 250 de elevi din clasele a IX -a și a X -a de la licee clujene, precum și profesori și reprezentanți ai asociațiilor elevilor și părinților.

ℹProiectul “PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI – ALEG” beneficiază de finanțare de la Consiliul Județean Cluj.

Read Previous

Concurenți de la 13 la 63 de ani la Cupa Vlădeasa la schi de tură.

Read Next

A fost aprobat bugetul municipiului Cluj-Napoca. Lista proiectelor la care se începe implementarea în 2024