efainlacluj.ro

Traseul Via Transilvanica este aproape gata. Doar un judet ramas pentru amenajare. Harta traseului

Județul Alba este ultimul județ care mai trebuie amenajat până la finalizarea drumului Via Transilvanica!

Acum patru ani am lansat ideea unui drum care unește în cetatea de la Alba Iulia și foarte sincer, nu ne imaginam că vom reveni în acest județ atât de curând. Dar iată, echipa de marcatori este în teren, paginile ghidului sunt aproape gata, iar bornele kilometrice sculptate pentru acest județ, au fost deja transportate către comunități.

Trebuie să vă spunem despre două dintre acestea, cele mai harnice, care și-au instalat deja bornele din teritoriul lor. Este vorba despre orașul Blaj, pe care îl salutăm, așa cum odată l-a salutat și poetul Mihai Eminescu, numindu-l “mica Romă”, pentru felul în care s-a mobilizat să facă parte din Via Transilvanica. Iar cea de-a doua comunitate care ne-a impresionat este orașul Cugir, care nu doar că și-a instalat toate bornele, dar este locul unde ne-am cunoscut cu partenerii noștri principali pentru județul Alba: Star Transmission & Star Assembly, cărora le dedicăm această postare.

Blaj și Cugir sunt două exemple extraordinare de mobilizare și le mulțumim pentru asta! Rând pe rând, județul Alba prinde contur pe harta Via Transilvanica, iar noi ne pregătim de finalizarea amenajării drumului care unește!” a fost comunicatul asociatiei

Via Transilvanica este un traseu de drumeții tematice din România de aproximativ 1.400 de kilometri, început în 2018, care este cuprins între Putna și Drobeta Turnu‑Severin. Este un proiect al organizației Tășuleasa Social, ONG cu sediul în Pasul Tihuța, județul Bistrița‑Năsăud, care desfășoară acțiuni cu caracter educațional, social, de mediu, cultural etc. Acest traseu poate fi parcurs, fie pe etape, fie în întregime – pe jos, cu bicicleta, călare etc. Drumul traversează zece județe și promovează valorile culturale, etnice, istorice și naturale și diversitatea României în spiritul „turismului lent”.

viatransilvanica #drumulcareuneste #terradacica

Read Previous

Folclorul muzical si coregrafic din judetul Cluj, promovat un SUA

Read Next

Nivelul salariului mediu brut a crescut la Cluj cu peste 1000 lei intr-un singur an. Cat castiga clujenii