efainlacluj.ro

Trebuia sa fie gata! Termenul de executie al autostrazii A3 Nadaselu-Zimbor prelungit pana in 2025. VIDEO

Termenul de finalizare a lucrărilor pe tronsonul Nădășelu – Zimbor (30 km) din Autostrada Transilvania a fost prelungit până în aprilie 2025, conform graficului de execuție actualizat. Cei 30 de kilometri ai A3, construiți de firmele lui Dorinel Umbrărescu, urmau să fie finalizați în 2024, potrivit termenului inițial.

Programul de execuție ar fi fost acualizat în noiembrie 2022. De asemenea, stadiul fizic al lucrărilor pe acest contract a ajuns la 47,24% în decembrie 2022, conform celor mai recente date de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Prelungirea termenului de execuție ar fi cauzată de problemele întâmpinate de constructor în teren, precum alunecări, păduri și cimitir. Acestea ar fi determinat reproiectarea unor secțiuni, inclusiv propunerea construirii unui tunel, potrivit pasionaților de infrastructură.

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Nădășelu – Zimbor a fost semnat în decembrie 2020 cu asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj. Ordinul de începere a proiectării a fost dat pe 25 ianuarie 2021. Inițial, contractul prevedea 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.null

Valoarea de semnare a contractului este de 1,39 de miliarde de lei, aceasta fiind majorată anul trecut cu 235 de milioane de lei.

Sursa: economica

Read Previous

Clujul fotografiat de la carma unui avion. Recunosti cartierul din prim plan?! FOTO

Read Next

Dezvaluirile lui Dan Pavaloiu despre planurile smecherilor in PN Apuseni! Vor sa scoata Belişul din aria natural protejată.