Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Recunoaștere uriașă pentru Trupa HARA și folclorul românesc
Piesa Rollercoaster a câștigat premiul concursului muzical InterContinental Music Awards din SUA
Folclorul românesc a impresionat peste hotare! Rollercoastereste piesa preferată la categoria European Folk de juriul prestigioasei competiții muzicale InterContinental Music Awards, concurs care are loc în Statele Unite ale Americii și unde au participat în acest an artiști din toată lumea.
Singura formație din România care s-a calificat în finală a fost HARA, care mai apoi, în cadrul unei festivități grandioase desfășurată zilele trecute, a fost anunțată că a fost desemnată cea mai bună la categoria European Folk.
Piesa câștigătoare, Rollercoaster, reprezintă o colaborare între trupa Hara și Fetele de la Căpâlna, într-o producție cu puternice amprente folclorice:
Uriașă recunoaștere internațională de la un juriu carevotează și la premiile Grammy
„În mesajul din timpul ceremoniei de premiere, reprezentantul juriului a spus că au ținut cont de compoziție, orchestrație, producție muzicală, interpretare vocală. Dar le-a plăcut multconceptul piesei, faptul ca e foarte interesant creată, că e foarte personală și originală. E o mare onoare și o mare bucurie că o piesă în limba română a reușit să transmită emoție atât de bine încât să impresioneze un juriu internațional cu mulți membricare votează și la premiile Grammy! Asta îmi confirmă din nou că se poate, că muzica poate fi un excelent ambasador al României peste tot în lume”, spune solistul trupei Hara, Flavius Buzilă.
„E clar că jurații au apreciat mult conceptul piesei și le-a plăcut “fusion”-ul cu fetele de la Căpâlna. Misiunea competiției este să descopere și să promoveze piese cât mai autentice, cu amprente din culturile locale. Iar folclorul românesc este foarte frumos și bogat. Mă bucur mult că am atras și noi atențiainternațională asupra lui! Este încă un semn că ar trebui să ne promovăm mult mai mult cultura tradițională autentică, chiar suntem bogați din punctul ăsta de vedere”, declară Flavius Buzilă.
Ideea piesei a pornit de la faptul că iubirea este exact ca un rollercoaster, ne amețește, ne dă senzații tari, ne poartă de sus până jos, afirmă solistul trupei Hara: „Atunci am realizat ca e un lucru universal valabil, indiferent de spațiu și timp! Fetele de la Căpâlna spun “io-s în deal și badea-n șesu’!” Și chiar am simțit că trebuie să punem asta în piesă, că va fi un contrast foarte fain cu sonoritățile moderne”.
Premiul obținut de trupa Hara constă într-un pachet complex de promovare, conectare și mentoring. Mai exact, membrii formației au intrat acum într-o comunitate de muzicieni, producători și organizatori din întreaga lume. Vom avea loc sesiuni de coaching cu membrii juriului cu scopul de a-i sprijini să-și ducă muzica pe plan internațional. Vor avea loc și sesiuni de creație și chiar concerte internaționale.
În plus, piesa câștigătoare, Rollercoaster, va fi promovată în întreaga comunitate și pe toate canalele de comunicare ale InterContinental Music Awards. Piesa poate fi ascultată aici:https://youtu.be/hKxNYijgXB8?si=eIVxxpAI8MWH4L9r.
HARA a fost singura reprezentantă a României în finala concursului internațional din acest an, unde a concurat cu 3 piese, toate 3 admise în finală: „Rollercoaster” (care a și câștigat la categoria European Folk) „Sărbătoare” și „Noapte Albă”.
Competiția muzicală a avut participanți din țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Spania, Portugalia, Grecia, Australia, Malaezia, Italia, Olanda, Egipt, Iran, China, India, Argentina, Taiwan, Filipine, Canada, Slovacia, Nigeria, Liban.
Despre InterContinental Music Awards Competition
Prestigiosul concurs este dedicat muzicienilor din întreaga lume și este o rampă de acces spre recunoașterea globală pentru mulți artiști talentați.
Competiția are loc anual și este gândită în așa fel încât să celebreze diversitatea muzicii și să promoveze artiștii cu adevărat talentați.
Câștigătorii și finaliștii au fost aleși de către un juriu internațional format din 20 de experți din domeniul muzical.
24 de ani de pop-rock
De 24 de ani, trupa Hara cântă și își încântă publicul cu stilul lor inconfundabil pop-rock, cu melodiile „Totaya Ye”, „Ce ți-aș face”, „Cine”, „Ne vedem la Cluj” sau „Muro Shavo”.
Hara s-a înființat în Cluj-Napoca în anul 2000. Membrii actuali ai formației sunt Flavius Buzilă (voce, chitară), Nunu Racris (tobe), Andrei Bălașa (chitară), Mihai Andrițcu (vioară), Matei Puscaru (bass), Andrei Stoi (tobe, percuții).
Trupa Hara nu e la primele ei succese internaționale. Anii trecuți, două piese ale trupei Hara au fost declarate câștigătoare în cadrul Song of the Year VH1 USA, acesta fiind unul dintre cele mai importante concursuri muzicale internaționale din Statele Unite.
În prezent trupa lucrează la o nouă piesă și pregătește cel mai mare concert din carieră, HARA SIMFONIC în cadrul festivaluluiCluj Symphony Experience, care va avea loc în perioada 4-6 octombrie, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.