efainlacluj.ro

UBB, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au participat vineri, 29 martie 2024, la Adunarea Generală de înființare a Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN, găzduită de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

UBB, în calitate de membru fondator, a participat la acest eveniment alături de reprezentanți ai celorlalte 11 universități fondatoare, de reprezentanți ai insituțiilor de profil NEA-OECD, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., FCN Pitești, CNCAN, ANDR, RO POWER, RATEN, RATEN-CITON, IFIN-HH, ROMATOM, împreună cu studenți ai Universității POLITEHNICA București, interesați de domeniul energiei.

Scopul Asociației este reprezentat de formarea, promovarea și susținerea educației specifice domeniilor de activitate reprezentate de energia nucleară și/sau domeniile conexe acesteia, în vederea creșterii ratei de participare și integrare pe piața europeană a muncii a specialiștilor din aceste domenii de activitate.

În cadrul Adunării Generale, au fost stabilite obiectivele și activitățile pe care SNEN își propune să le implementeze, precum și modul de lucru care va fi abordat. De asemenea, membrii fondatori au votat în unanimitate și au semnat Actul Constitutiv și Statutul Asociației.

Membrii fondatori ai Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN sunt: Universitatea Națională  de  Știință  și Tehnologie POLITEHNICA București, Universitatea  din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, Universitatea din Petroșani și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București.

Read Previous

Facultatea de Business din cadrul UBB celebrează trei decenii de la înființare.

Read Next

Prima reacție a lui Dorinel Munteanu după ce a ajuns cap de listă pentru postul de antrenor la CFR Cluj.