efainlacluj.ro

UBB, USAMV, UMF si UTCN pregatesc impreuna un Campus Universitar de mari dimensiuni la Cluj. Unde va fi construit

Un campus universitar dual ar urma să fie dezvoltat la Cluj, pe o suprafața de 3,5 hectare ce aparține USAMV, au anunțat rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), Cornel Cătoi, și rectorul Universității Babeș Bolyai, Daniel David, scrie actualdecluj.ro. Proiectul se va dezvolta, în premieră, în cadrul unui consorțiu la care au aderat USAMV, UBB, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), Universitatea Tehnică (UTCN), precum și primăriile Cluj Napoca și Florești. Finanțarea proiectului ar urma să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – până la 21 de milioane de euro.

Consorțiul dual va fi format din Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea Tehnică dar și primăriile Cluj Napoca și Florești.

USAMV va fi liderul Consorțiului pentru că deține în proprietate terenul de 3,5 hectare prevăzut pentru acest proiect. Finanțarea proiectului ar urma să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmând ca universitățile să asigure cofinanțarea și să contribuie și primăriile.

„Din PNRR putem obține până la 21 de milioane de euro. Trebuie să depunem proiectul până la finalul lunii februarie”, a explicat Cătoi.

Unul dintre scopurile acestui proiect este să fie incluse și la nivel universitar linii de învățământ dual.

„Desigur că și în prezent studenții noștri fac practică în cadrul unor ferme sau altor întreprinderi, însă noutatea constă în faptul că operatorii economici se vor implica direct în formarea elevilor/studenților, în sensul că vor exista tutori care vor putea să evalueze prestația lor, să-i examineze. Totodată operatorii economici implicați vor putea oferi  burse de studiu, echipamente tehnice etc., iar ulterior vor putea să recruteze personal din rândul studenților formați”, a explicat Cornel Cătoi pentru actualcluj.ro.

Rectorul UBB Daniel David a anunțat la rândul său că va fi lansat în premieră la Cluj un proiect de cooperare între universități, pentru construirea unui campus dual pe terenul din zona Metro Florești.

„Este un proiect pe care îl vom depune împreună spre a fi finanțat din PNRR”, a arătat rectorul UBB, Daniel David, în cadrul dezbaterii organizate la Primăria Cluj Napoca pe tema unui alt campus pe care UBB și Primăria îl pregătesc în zona Lomb.

Campusul va fi dotat cu laboratoare, săli multi media, spații dedicate învățământului dual, facilități de cazare, săli de sport, spune Daniel David.

sursa: edupedu

Read Previous

Valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane $. Brandul BT ajunge intr-un top 10 mondial.

Read Next

O clinica privata va deschide anul viitor al doilea spital oncologic la Cluj-Napoca