efainlacluj.ro

Un clujean de 70 de ani a castigat locul 3 la Campionatul European de powerlifting. Cate kg a impins clujeanul. FOTO

Prima medalie a României la Campionatul European de powerlifting – împins cu bara din culcat 2022 a fost obținută de clujeanul Petru Borbely-Coroban de la Cluj Crusaders.

Între 2 și 7 august, la Budapesta, a avut loc Campionatul European de powerlifting – împins cu bara din culcat (European Bench Press Championship 2022). Competiția a constat în împingerea de la piept a unei haltere cu greutăți cât mai mari, fiecare sportiv având la dispoziție trei încercări pentru a obține rezultatul cel mai bun.

Sportivul Petru Borbely-Coroban, 70 de ani, originar din Turda, legitimat la clubul Cluj Crusaders, a reușit să obțină medalia de bronz a categoriei Masters 4, -105 kg. Acesta a împins de la piept 105 kilograme, întrecând sportivi din țări cu o tradiție mai bogată în powerlifting, precum Suedia sau Cehia.

Powerliftingul este un sport de forță ce constă în trei probe: genuflexiuni cu bara în spate (squat), împins cu bara din culcat (bench press) și îndreptări cu bara (deadlift). Fiecare sportiv are câte trei încercări pentru a ridica o greutate cât mai mare, respectând regulile de concurs. Este declarat câștigător al probei cel care reușește să ridice cea mai mare greutate și câștigător al competiției cel care, însumând cele trei probe, reușește să totalizeze greutatea cea mai mare.

În România, competițiile de powerlifting se desfășoară sub egida Federației Române de Powerlifting(https://www.romaniapowerlifting.ro/), federație afiliată la International Powerlifting Federation (IPF). Campionatul din capitala Ungariei s-a axat doar pe proba de împins din culcat și a fost organizat de European Powerlifting Federation (EPF).

Cluj Crusaders este un club sportiv din Cluj-Napoca fondat în 2010. Anual, sportivi ai Cluj Crusades participă la competiții de powerlifting și formează singura echipa ce reprezintă Clujul în campionatul național de fotbal american.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre practicarea acestor sporturi, puteți să urmăriți Cluj Crusaders pe Facebook(https://www.facebook.com/ClujCrusaders) sau Instagram(@clujcrusaders).

Read Previous

TOP 10 fotografii “de pe alta planeta” realizate la UNTOLD. GALERIE FOTO

Read Next

CFR se califica si e la doua meciuri distanta de Grupele Conference League. Cu cine va juca