efainlacluj.ro

Un clujean de 82 de ani imbuteliaza propriul vin DOC. A pornit afacerea la 78 de ani. De unde ii poti cumpara vinurile

S-a apucat de treaba la 78 de ani, acum a ”intinerit” cu 4 ani, are 82 si nu are de gand sa se lase prea repede de pasiunea sa. II place mult ceea ce face iar activitatea il tine motivat.

Domnul Stelian Petrescu a ajuns acum 57 de ani la Cluj, in 1965, iar dupa o cariera in expertiza judiciara a decis sa-si urmeze pasiunea, productia de vin.

In 2019 a inceput sa produca primele butelii de vin iar doi ani mai tarziu ajungea sa produca nu mai putin de 10.000 de litri.

Printre tipurile de vin pe care le produce se numara Muscat Ottonel sau Varietal Muscat Ottonel cu Feteasca dar are si sortimente de vin rosu sau roze

Pasiunea i-a fost incununata in momentul cand a primit certificarea DOC (de origine controlata). Denumirea de origine controlată (DOC) reprezintă caracteristici de calitate datorate exclusiv factorilor naturali și umani.

Podgoria o are in satul in care s-a nascut si a facut primii pasi, la Vernesti in judetul Buzau, dar procesul de productie il realizeaza la Cluj-Napoca, acolo unde are Crama.

Si pentru ca o astfel de pasiune nu vine niciodata fara provocari, domnul Stelian strabate frecvent drumul de la Cluj-Napoca la Buzau pentru a lua parte la taierea, leagarea, cercuirea, saparea sau aratul viei.

Cei care doresc sa-i cumpere vinul il pot gasi in Cluj-Napoca, pe strada Eugen Ionescu 53 si la numarul de telefon 0742356021

Read Previous

Emil Boc si-a cumparat abonament la U Cluj! Cat a costat abonamentul la VIP. GALERIE FOTO

Read Next

Secvente VIDEO din filmul lui Mircea Bravo care va aparea la CINEMA. In film joaca si bunica Lenuta!