efainlacluj.ro

Un județ din Ardeal a deschis prima pârtie de SCHI din istorie. Lungimea partiei este de peste 2000 metri. Galerie FOTO & VIDEO

In data de 21 ianuarie, judetul Satu Mare a marcat un moment istoric deschizand prima pârtie de schi din regiune. Schiorii, dornici să se bucure de sporturile de iarnă, au invadat pârtia de la Luna Șes, singura din judet. Cu un preț de 150 de lei pentru adulți și 105 lei pentru copii pentru un skipass de 24 de ore, iubitorii zăpezii au experimentat atât distracția pe pârtie, cât și priveliștea spectaculoasă.

Autoritățile au anunțat evenimentul, generând aglomerație dimineața, iar schiorii de toate vârstele s-au echipat pentru a urca cu telescaunul. Pentru cei cu timp limitat, un skipass de trei ore este disponibil la 60 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copii. Pentru cei ce doresc o experiență prelungită, un skipass de o săptămână este oferit la 575 lei pentru adulți și 425 lei pentru copii.

Foto: CJ Satu-Mare

Copiii sub șase ani beneficiază de gratuitate, iar skipass-urile sunt valabile în intervalul 9 – 17. Există opțiuni flexibile pentru achiziționarea de skipass-uri, oferind posibilitatea de a alege între o zi, două zile, trei zile sau chiar o săptămână de distracție pe pârtie. Pentru cei care doresc doar o plimbare cu telescaunul, costul este de 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. Oricare ar fi preferința, prima pârtie de schi din judetul Satu Mare a devenit o atracție iarnă pe care localnicii și turiștii o pot savura.

Pârtia are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lăţimea are aproximativ 50 de metri şi se întinde pe o suprafaţă de 9,5 hectare.

Read Previous

Tinerii din Asociația Rotaract Samvs au reușit să strângă peste 33.000 lei pentru dotarea secției Neurologie II

Read Next

Nebunie în BT ARENA. U BT Cluj-Napoca câștigă un nou meci în Eurocup. VIDEO