efainlacluj.ro

Un nou accident. Trebuie sa moara cineva ca sa se modifice eroarea de proiectare de pe str. Buna Ziua?

Strada Buna Ziua din Cluj-Napoca este un loc cu tot mai multe accidente. Ieri inca un accident s-a produs pe strada denumita de catre tot mai multi clujeni ”strada mortii”.

Expertii spun ca eroarea de proiectare este problema. Soferii pot vira peste tot la stanga dupa ce trebuie sa traverseze doua benzi. Astfel, pentru multi soferi grabiti in trafic, dorinta de a ajunge mai repede la locul dorit se transforma intr-un adevarat calvar.

Doar in ultimele luni au fost peste 5-6 accidente pe aceasta strada.

Clujenii dau exemple comparative: “Pe Calea Turzii de la Sigma până la ieșirea din Cluj de ce nu sunt accidente? Și acolo se circulă cu viteză, chiar mult mai mare decât pe Bună Ziua. Pentru că e obligatoriu virajul la dreapta! Și acolo toată lumea merge și întoarce la sensul giratoriu și nu comentează.
Ah, și încă ceva: EXISTĂ UN SCUAR ÎNTRE BENZI ȘI E IMPOSIBIL DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC VIRAJUL LA STÂNGA. Căci altfel, credeți-mă, ar vira mulți la stânga.”
 spune un membru al grupului Info Trafic Cluj

Conform expertilor s-ar putea rezolva siguranța străzilor prin modul de proiectare.

“Dacă nu ai treceri de pietoni dese, ai accidente cu oameni loviți în timp ce traversează strada neregulamentar. E o zonă rezidențială până la urmă, pietonii trebuie să aibă prioritate, nu mașinile. Cât despre șoferi, ei vedeți că forțează mereu virajul la stânga, chiar dacă e riscant. Uneori cei de pe banda 1 te lasă să virezi stânga, dar cel de pe banda 2 nu mai frânează, poate și pentru că nu te vede. Sau invers, te lasă cei de pe banda 2 și nu te lasă cel de pe banda 1. Pe alte străzi de aceeași dimensiune și cu același profil din Cluj-Napoca de ce nu sunt accidente?! Pentru că sunt fie semafoare să poți vira la stânga, fie sensuri giratorii mai dese și atunci ești obligat să frânezi să nu intri în rondou, fie e interzis virajul la stânga.” mai spun clujenii.

Astfel, pentru a evita accidentele grave si chiar decesele, propunem sa se faca o analiza urgenta de catrele Serviciul pentru Siguranta Circulatiei

Foto dreapta: Info Trafic Cluj

Read Previous

Cel mai mare magazin de sport din Cluj-Napoca anunta reduceri de 70% in urmatoarea luna. Ce poti cumpara la pret redus

Read Next

Piatra Corbilor, locul superb in fiecare anotimp situat in apropiere de Cluj-Napoca! VIDEO & FOTO